Tartu Ülikool andis Valmieras kirgliku lahingu, aga kaotas lisaajal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli mängijad Märt Rosenthal (vasakul) ja Julius Kazakauskas.
Tartu Ülikooli mängijad Märt Rosenthal (vasakul) ja Julius Kazakauskas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpalli Eesti - Läti ühisliigas sõitis laupäeval kodus Jurmalast jagu saanud Tartu Ülikooli meeskond külla Valmierale. Lisaajale läinud kohtumise võitis lõpuks ikkagi Valmiera seisuga 106:98.

Valmiera võitis avaveerandi 22:18 ja juhtis poolajaks 43:39. Kolmanda veerandaja lõpuks oli Läti klubi edu paisunud 67:60 peale, aga viimasel veerandajal hakkas Tartu vastasele üha lähemale nihkuma, kuni 5.12 enne normaalaja lõppu oli Valmiera edu kõigest 77:75.

Valmiera tabas 4.50 enne lõppu kaugelt ja läks ette 80:75, aga siis naelutas Tartu oma korvi enam kui kolmeks ja pooleks minutiks kinni ja tegi vahespurdi. Esmalt tabas kaugelt Kent-Kaarel Vene, siis tegi Kregor Hermet 2+1 ja 1.18 enne lõppu sopsas kolmese Märt Rosenthal, viies Tartu 84:80 juhtima.

Valmiera võttis aja maha ning Janis Kaufmanis tabas kaugelt (Valmiera esimene korv pärast 3.40 kestnud põuda), vähendades kaotusseisu minimaalseks. Tartu tegi rünnakul jooksu, 44 sekundit enne lõppu tabas Kaufmanis taas ja Valmiera oli ees 85:84.

Tartu poolt vastas Julius Kazakauskas 25,6 sekundit enne lõppu 2+1-ga (87:85). 11,4 sekundit enne lõppu vilistati Rosenthalile vaieldav viga ning Kaufmanise vabavisked tõid tabloole 87:87 viigi.

Tartu peatreener Priit Vene võttis aja maha. Hermet mängiti kaugelt viskele, aga pall põrkas rõngast välja. Kazakauskasele vilistati aut ja Valmierale jäi 1,3 sekundit, mille eel võeti time-out, mis tähendas, et aut saadi sisse visata Tartu väljakupoolel. Imet ei juhtunud ja mäng läks lisaajale.

Seal läksid asjad Tartu jaoks kiiresti untsu - vaid minutiga oldi jäädud 87:93 kaotusseisu ja Kazakauskas teeninud ründelauapalli hankides oma viienda vea. Sellest seisust Tartu meeskonnal välja rabeleda ei õnnestunud ja Valmiera võitis 106:98.

«Natuke jäi lõpus puudu. Normaalaja lõpus saime ette ja kõik toimis, aga lasime võimaluse ikkagi käest. Natuke oli kogemuse puudust, natuke jäi füüsise taha ja nii ta läks. Teadsime, et nad viskavad palju, aga nende tänane kaugvisete arv on üle mõistuse.

Nad olid kohati päris enesekindlad, isegi kui saime nad kätte ja möödagi, siis tuli ka valus tagasihüppelt kolmene vastu. Selline mäng hooaja alguses näitab ära, mille kallal peab rohkem töötama, et platsil hakkama saada või üldse platsile pääseda,» võttis peatreener Vene mängu kokku.

Valmieral on kirjas kaks võitu ja täisedu, Tartul võit ja kaotus. Tartu kasuks viskas Arnis Velicka 24, Kazakauskas 23 ja Rosenthal 17 punkti. Valmiera edukaim oli üleplatsimehena 26 punkti kogunud Kaufmanis.

Teistes tänastes Eesti - Läti korvpalliliiga mängudes alistas Ventspils 97:62 Pärnu Sadama, Valga-Valka Maks ja Moorits kaotas kodus 67:90 Jurmalale ja BK Ogre jäi 78:93 alla BC Kalev/Cramole, kes on täisedu ehk kolme võiduga ka üldliider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles