Anett Kontaveit: jalavalu segas servimist väga kõvasti

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit on Baltikumi kolmas ja maailma 21. naistennisist.
Anett Kontaveit on Baltikumi kolmas ja maailma 21. naistennisist. Foto: GREG BAKER / AFP

Eesti parim tennisist Anett Kontaveit pidi pärast kaotust Pekingi turniiri kolmandas ringis Caroline Wozniackile tõdema, et ei saanud jalavalu tõttu anda endast kaugeltki maksimumi.

«Servil maandudes käis jalast ikka väga terav valu läbi. Võitlesin nii kõvasti kui suutsin ja mäng oligi ju suhteliselt tasavägine, aga sealt tuli lõpuks suur vahe sisse. Eriti tema esimene palling oli igas mõttes tunduvalt parem - nii õnnestumise protsendi kui efektiivsuse poolest. Mina pidin end tagasi hoidma ega saanud üldse niiöelda tasuta punkte. Wozniacki mängis üldse hästi,» tõi Kontaveit välja 5:7, 4:6 kaotatud kohtumise võtmetegurid.

Ilmeka näitena tõi Kontaveit välja esimese seti võtmehetked, kui ta ise võitis koguni 15 minutit kestnud enda servigeimi ja viigistas seisu 5:5-le, kuid Wozniacki vastas sellele kohe väga võimsa pallinguseeriaga.

Ehkki jalavaevus segas Kontaveiti juba eelmise nädala Wuhani turniiril, andsid vahepealsed päevad märku, et olukord paraneb. «Veel eile trenniski oli parem. Aga täna mängu käigus läks teravaks,» sõnas ta.

Edasise tegevuskava kohta ei osanud Kontaveit veel täpselt öelda, kuid üks on kindel: järgmise nädala Linzi turniirist ta loobub. Seejärel on vähemalt esialgses kalendris võistlus Moskvas.

«Lähen ilmselt veel siin füsioterapeudi juurde. Homme tulen koju, eks siis ole näha, mis edasi saab. Kolm-neli päeva tennist kindlasti ei mängi. Aga ma ei ole treeneriga veel rääkinud ega tea seega täpselt, mis tema arvab,» kirjeldas Kontaveit olukorda.

Hoolimata tänasest kaotusest jäi ta Aasias näidatuga väga rahule. Karjääri parim finaalikoht eelmisel nädalal Wuhanis kaalus nüüdse tagasilöögi kuhjaga üles. «Kripeldama kindlasti midagi ei jää. Aasia turnee oli kokkuvõttes väga edukas,» hindas Kontaveit.

Et tal on tänu karjääri kõrgeimale edetabelikohale (21.) hea võimalus pääseda tugevuselt teisele ehk nn. Elite Trophy nimelisele aastalõputurniirile, sellele ei omistanud Kontaveit praegu suurt tähtsust. «Ma ei mõelnud absoluutselt ühelegi aastalõputurniirile. Pigem muretsesin jala olukorra pärast,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles