PM Walesis. Tänak pani oma väljasõidust rääkides saali naerma (1)

Siim Kaasik, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner

Testikatse esimesel läbimisel teelt välja sõitnud Ott Tänak avaldas pressikonverentsil, et väljasõidul mängis suurt rolli elektrooniline rike, mille tõttu lakkasid tema auto kojamehed töötamast.

«I hit my balls quite hard (See oli korralik löök alla poole vööd - toim),» kommenteeris Tänak väljasõitu, ajades ajakirjanikud naerma. «Kojamehed lakkasid töötamast ning hakkasin uurima, mis toimub. Proovisin saada need positsioonile, et näeksin aknast välja, aga unustasin selle kõrvalt oma põhitöö ära ning mul polnud isegi lootust seda kurvi välja võtta,» ütles Tänak.

Väljasõiduga sai Tänaku Toyota radiaator veidi kahjustada, kuid lõppkokkuvõttes midagi hullu lahti ei ole. «Kaotasime mõned tunnid, aga nüüd on kõik korras,» kinnitas Tänak.

Tänak rääkis veel, et on aasta jooksul Toyota meeskonnaga täielikult kohanenud ning tunneb end sealse pere liikmena. «Aasta alguses ma ei tundud end autos väga mugavalt, aga meil tuli ikkagi hästi välja. Praegu tunnen end autos juba palju mugavamalt. Samuti tunnen end Toyota tiimi liikmena. See oli minu elu esimene tiimivahetus ja minu ümber oli palju uusi inimesi. Auto töötas teistmoodi, kui harjunud olin, ning pidin erinevaid asju õppima hakkama. Tundsin end justkui nagu süütu,» meenutas Tänak aasta algust.

Ühtlasi andis Tänak lühikirjelduse, mis rallimehi Walesis ees ootab: «Võrreldes varasemaga on reede suurim erinevus. Nendel katsetel vaheldub teekate ning see tähendab rütmimuutust. Kuna meil nendel teedel palju kogemust pole, peame jooksvalt õppima. Reede ja pühapäev on aeglasem, laupäev aga juba tavaline Walesi ralli – laiad ja kiired teed.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles