Kapsapea sihtmärk vallandati, Inglismaa legend ei tundnud kaasa: mind on hullemagagi loobitud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsas? Mulle?! Steve Bruce ei osanud väärt kingitust õieti hinnata.
Kapsas? Mulle?! Steve Bruce ei osanud väärt kingitust õieti hinnata. Foto: IAN KINGTON / AFP / Scanpix

Jalgpalli Inglismaa esiliigas vallandas Aston Villa klubi peatreeneri Steve Bruce'i. Eelmisel õhtul oli juhendajaga juhtunud kurioosne lugu, kui Preston North Endi vastu peetud liigamängu ajal sai ta äärepealt pihta... kapsapeaga!

Villa on viimasest kümnest mängust võitnud vaid ühe ja seega on fännide pahameelt lihtne mõista. Mängus Prestoniga jäädi 2:0 eduseisus kümnekesi ja seejärel ka 2:3 kaotusseisu, kuid esimesel üleminutil päästis Yannick Bolasie värav väljakuperemeestele vähemalt viigipunkti. Siiski jäi Villa fännidel suhu mõru maik, sest kuuendal lisaminutil võinuks Glenn Whelan tuua neile magusa võidu. Iirlase penalti oli aga kehv ning selle püüdis Prestoni väravavaht Chris Maxwell.

Pettumus sundiski üht Villa fänni köögivilja mittesihtotstarbelisel moel pruukima. «Kapsas ilmus lagedale kilekotist ja lendas Bruce'i suunas. Viskaja karjus: «Vaat' selleks oled sa meid muutnud!»» kirjeldas toimunut väljaandele Birmingham Mail üks pealtvaataja.

Kondoomid uriiniga ja noolemängu nool

Jalgpalliajakirjanik Alan Brazil kutsus päev hiljem oma raadiosaatesse külla endise Londoni Arsenali ja Inglismaa koondise puurivahi David Seamani, kes kirjeldas, mille kõigega teda on omal ajal pillutud. Selgus, et kapsas oleks võimalikest variantidest kõige süütum, suisa meeldivgi. Sest...

«Mind on visatud uriini täis kondoomidega, ilutulestikuga, kividega, väga sageli müntidega...» loetles Seaman. «Kord läksin mängus Rootsi vastu poolajal väljakule soojendust tegema ja üle mu õla lendas nooleviske nool – tubli 30 sentimeetrit pikk metallist jurakas, mis tungis väravaesisel sügavale muru sisse. Mõtlesin, et ohoh! Ja küsisin treenerilt Mike Kellylt: kas võiksime jätkata soojendust väljaku keskel?!»

Brazili kaassaatejuht Alison Bender meenutas aga, kuidas ta pidi kord töötama enne Madridi Reali mängu platsiäärses stuudios ning teda pilluti pisikeste alkoholipudelite ja välgumihklitega. Lisaks tuli juttu Chelsea fännide kombest loopida sellerivarsi ja sellega kaasnevast ropust laulukesest. «Kord olin enne FA karika finaali kokkusaamisel, kus politsei pakkus tõsimeeli välja idee: aga äkki käime kõik supermarketid läbi ja korjame selleri müügilt ära?» naeris Bender.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles