Arsenali superstaar jääb poliitilistel põhjustel Euroopa Liiga mängust eemale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrikh Mkhitaryan
Henrikh Mkhitaryan Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Arsenali poolkaitsja Henrikh Mkhitaryan ei tee kaasa meeskonna kohtumises Euroopa liiga alagrupi kohtumises Qarabagi vastu poliitilistel põhjustel.

29-aastane Mkhitaryan ei saanud meeskonnaga reisida Aserbaidžaani, sest jalpalluril on Armeenia kodakondsus. Nimelt ei saa Armeenia ja Aserbaidžaan diplomaatiliselt omavahel läbi ja nii ei antud ka Mkhitaryanile viisat, et mängule reisida.

«Ta ei saaks kahjuks meiega siia mängule reisida. Oleme siiski siin, et anda endast parim – oleme hästi valmistunud ja ootame mängu huviga,» vahendab BBC meeskonna peatreeneri Unai Emery sõnu.

UEFA sõnul tehti otsus pärast pikka kaalumist siiski Arsenali enda poolt. Nimelt oli Mkhitaryani loobumise põhjuseks see, et Arsenali arvates on ohutum, kui jalgpallur koju jäetakse.

Kahe riigi vahelise poliitilise konflikti põhjuseks on Nagorno-Karbakhi mägises piirkonnas olev piirkond, mis kuulub etniliselt Armeeniale, kuid ametlikult kuulub Aserbaidžaani koosseisu. 1988-1994 aastal pidasid riigid antud ala pärast ka sõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles