Lappi katsevõit lõpetas Soome rallimeeste piinlikuvõitu seeria

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Äsja alanud Walesi rallil publikukatse võitnud Esapekka Lappi pani sellega ühtlasi punkti Soome rallimeeste piinlikult pikaks veninud seeriale.

Lihtne loogika ütleb, et Lappi asus avakatse 0,3-sekundilise võiduga Jari-Matti Latvala ja Thierry Neuville'i ees ka ralli liidriks. Tegu on aga sel hooajal alles esimese korraga, kui Soome rallimehel on õnnestunud mõnda MM-rallit juhtida.

Veelgi enam, viimati suutis soomlane seda enam kui aasta tagasi ehk mullu juuli lõpus Soome rallil. Siis jagasid Lappi ja Latvala liidrikohta käest-kätte, kuni Lappi lõpuks oma paremuse maksma pani, tasuks elu esimene (ja seni ka viimane) MM-ralli võit.

Tänavu on liidrikohta jõudnud senipeetud kümne MM-etapi jooksul hoida koguni kümme meest: Ott Tänak (60 kiiruskatse jagu), Sebastien Ogier (57), Thierry Neuville (35), Andreas Mikkelsen (11), Dani Sordo (9), Mads Østberg (4), Kris Meeke (3), Sebastien Loeb (3), Hayden Paddon (2) ja Craig Breen (2). Ei Lappi ega Latvala, ammugi mitte Teemu Suninen ole selleni aga seni küündinud. Koos mulluse hooaja lõpuga olid Soome rallisõitjad seega liidripositsioonilt eemale tõrjutud tervelt 14 rallit järjest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles