Orienteerumise MK-etapil võisteldi uudsel sprindialal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine.
Orienteerumine. Foto: IOF / Klara Mašinova

Tšehhis orienteerumisjooksu MK-hooaja viimase ringi avaalana võisteldi uudsel sprindialal.

Knock-out sprindis selguvad eeljooksudes 36 paremat. Edaspidi jätkub võistlus ühisstardist joostavate erinevate veerand- ja poolfinaalidega, kus edasi pääsevad vaid kiiremad. Kõige lõpuks joostakse kuue osalejaga ühisstardist finaaljooks.

Kvalifikatsioonijookse oli nii meestel kui naistel kolm, millest igast pääses lõppvõistlusele 12 paremat. Eesti koondist esindasid kolm meest ja neli naist.

Meestest asus võistlustulle 104 võistlejat, igas eeljooksus 35 või 34 võistlejat. Esimese eeljooksu võitsid võrdse ajaga Tim Robertson Uus-Meremaalt ja Gustav Bergman Rootsist, teise ja kolmanda eeljooksu šveitslastest vennad Martin ja Daniel Hubmann. Kõik eestlased jäid paraku finaalikohtadest kaugele: Sergei Rjabõshkin, Ats Sõnajalg ja Reigo Teervalt tulid oma eeljooksudes vastavalt 33., 25. ja 32. kohale.

Naiste arvestuses startis 90 võistlejat, igas eeljooksus 30 võistlejat. Esimese eeljooksu võitis Judith Wyder Šveitsist. Samas eeljooksus startisid Evely Kaasiku ja Triin Jäädmaa, kes tegid Eesti naistest ka paremad jooksud olles eeljooksus vastavalt 19. ja 21. kohal. Evelyl jäi finaalidesse jõudmiseks puudu 19 ning Triinul 30 sekundit. Teise eeljooksu võitis Karolin Ohlsson Rootsist. Selles eeljooksus startis ka Maiki Maalberg, kes lõpetas eeljooksu 28. ajaga. Kolmanda eeljooksu võitis Lina Strand Rootsist. Kerstin Uiboupin sai selles eeljooksus 27. koha.

Veerandfinaalides oli 36 võistlejat jagatud kuude jooksu. Kusjuures jooksude asetuse ja koosseisu valisid võistlejad ise: kvalifikatsioonide parimad valisid esimesena jne. Finaaljooksudes katsetati esimest korda ebatraditsioonilist hajutusmeetodit, kus võistlejad valivad omale vahetult enne starti hajutusvariandi, mis on sarnane teatejooksude hajutusloogikale. Igast veerandfinaaljooksust sai poolfinaali kolm võistlejat (kokku 18) ning kolmest poolfinaaljooksust pääses finaali igast kaks kiiremat (kokku 6).

Silmapaistvalt heas hoos olid Rootsi koondise liikmed, kellest jõudis finaali 2 naist ja 2 meest. Meeste finaali võitis kodupubliku rõõmuks Vojtech Kral 3- ja 7-sekundilise eduga rootslaste Jonas Leandersoni ja Gustav Bergmani ees. Naiste võidu viis Šveitsi Judith Wyder, kellele vaid 1 sekundiga jäi alla Karolin Ohlson Rootsist ning kolmandana Tove Alexandersson (Rootsi).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles