PM Walesis. Ott Tänak vihmast ja mudast: tavaline Walesi ralli, aga tingimused vajavad ikka harjumist

Siim Kaasik, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak on Walesi ralli liider. Saarlase edu endise tiimikaaslase, kohaliku piloodi Elfyn Evansi ees on 8,9 sekundit ja sellele pani meie mees aluse täna hommikul võetud kolme katsevõiduga. Need tulid aga raskelt.

«Hommik oli keeruline,» nentis Tänak  lõunasel teeninduspausil. «Tingimused polnud lihtsad – mudased nagu ikka, aga eriti neil uutel katsetel oli pidamistase väga vahelduv. Mõnes kurvis oli väga hea pidamine ja järgmisel ristmikul polnud enam midagi. Oli raske hinnata, mis juhtuma hakkab.»

Kui enne rallit ennustati, et Walesi ralli võib tulla üle aastate kõige kuivem, siis tegelikkuses on ilm nagu Suurbritannias ikka – vihmane. Teed teeb see mudaseks ja libedaks. «Walesi jaoks on tingimused tavalised, aga pärast kõiki neid rallisid, kus oleme sel aastal võistelnud, on see ikkagi väga erinev ja spetsiifiline võistlus. Võtab aega, et sellega harjuda,» rääkis Tänak.

Enne pärastlõunaseid kiiruskatseid ootab Toyota mehaanikuid Tänaku Yarise kallal nokitsemine.  Eestlane selgitab, kuidas ta end praegu masinas tunneb: «Täisgaasiga sõitmist päris naudin, aga aeglasematel ja kitsamatel kohtadel ei ole ma auto tasakaaluga päris rahul. Esimese ringiga saime olukorda natukene paremaks ja nüüd peame veel ühe vestluse. Vaatame, kuhu välja jõuame. Ega ma väga kurta ei saa, sest auto sooritusvõime on hea.»

Hommikul läks Tänak rajale nelja pehme ja ühe kõvema rehviga, et hoida esimesi rohkem täna pärastlõunaks. Samas suurt vahet eestlane ei tunneta: «Tundub, et pehmete rehvidega pole siinsetes tingimustes mingit erilist eelist – segu võib pehmem olla, aga pidamist juurde ei anna.»

Praegusest eduseisust Tänak suurt numbrit ei tee. «Ralli on alles alguses ja midagi pole veel otsustatud. Peame edasi keskenduma ja edasi arenema. Kõik teised arenevad ka,» sõnas Toyota liider, kes võib pühapäeval kerkida MM-sarja liidriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles