PM Walesis. Ogier' sõiduviga põhjustas katkise käigukasti, mitte vastupidi

Siim Kaasik, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC/Scanpix

Viiekordse autoralli maailmameistri Sebastien Ogier’ lootus tänavu tiitlit kaitsta sai Walesi rallil järjekordse hoobi, sest reede hommikul kadusid tema Ford Fiesta WRC käigukastist esimene ja teine käik ning Ogier langes paremusjärjestuses kaheksandaks.

Prantslane selgitas lõunasel teeninduspausil, mis temaga täpsemalt juhtus. «See algas paar kilomeetrit neljanda katse stardist. Oli üks ristmik, mille ma sõitsin veidi pikaks ja vahetasin käike natukene agressiivselt alla, et kohe uuesti minema saada,» rääkis Ogier. «Sel hetkel ma kuulsin, et käigukastis ei kõlanud see kõik just eriti kenasti. Paarsada meetrit hiljem tundsin ma, et esimene ja teine käik läksid täiesti katki. Neil polnud enam mingit vedu ja sain aru, et pean minimaalselt kolmandas käigus püsima.

Iga tehnilisem lõik, maha- või tagasipööre olid edasi väga keerulised. Kahju, sest ralli ei alanud eriti halvasti, aga ajakaotus läks nüüd kirja. Aga vähemalt oleme siin, vahepeal ma kartsin juba, et ei jõua kohale,» lisas prantslane, kes muretses teenindusalasse sõites sada kilomeetrit, ega mõni ringirappuv hammasratas teda päriselt teekõrvale ei jäta.

Kaheksas koht on Ogier’ jaoks katastroofiline, sest praeguse seisuga kaotab ta nii Ott Tänakule kui ka Thierry Neuville’ile MM-arvestuses kuhjaga punkte juurde. Tiitlikaitsja vaatab aga asja positiivsemast poolest: «Ott on kaugel ja seis tundub keeruline, aga meil pole midagi kaotada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles