PM Walesis. Enesekindel Tänak: surume edasi, laupäeva suhtes on päris hea tunne

Siim Kaasik, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: David Davies / PA Wire/PA Images/Scanpix

Walesi MM-rallit jälitajate ees ligi pooleminutilise eduga juhtiv Ott Tänak rääkis pärast päeva viimast katset ajakirjanikele, et kavatseb laupäeval samas vaimus jätkata ning kavas olevad katsed meeldivad talle.

«Pärastlõuna oli isegi lihtsam kui hommik. Esimesel kahel katsel oli päris hea pidamine. Päeva viimasel katsel oli olukord veidi halvem ning meil oli väike probleem tagumiste piduritega, kuid üldiselt väga hea päev,» rääkis Tänak.

«Peame ka homme suruma. Ralli on alles algfaasis, kaks päeva on veel minna. Homseid katseid teame palju paremini. Katsed on kiiretel ja laiadel teedel, see peaks meile hästi sobima. Mul on homse suhtes päris hea tunne,» pakatas Tänak enesekindlusest.

Eestlast ei morjendanud isegi rehvitaktika üle arutlemine. «Ma ei tunne, et keskmiste ja pehmete rehvide vahel mingi suur erinevus oleks. Ma ei näe mõtet veel tagasi tõmmata. Peame kindlasti ka homme suruma ning olema täielikult keskendunud. Homsed katsed meeldivad kõigile rohkem kui tänased, ma usun. Need on voolavad ja kiired,» kiitis ta.

Järveoja: vihm aitas pidamisele kaasa

«Püsisime ilusti teel ning võrreldes teistega hoogu oli, tuleb rahul olla,» lisas kaardilugeja Martin Järveoja. «Homme on katsed vähe paremad. Täna mingid kohad läksid päris katki. Homme on klassikalised Walesi katsed, saab jälle kiiresti sõita. Pidamine on ka vast ühtlasem, täna vaheldus see päris tihti.»

Tema sõnul aitas vihm pidamisele isegi kaasa. «Muidu, kui on kuiv, poleerib see teede aluskivi ära, aga vihm aitab pidamist hoida,» selgitas ta.

Tänakule 28,8 sekundiga kaotav MM-sarja üldliider Thierry Neuville sõnas, et pikk maa on veel minna. «Sellepärast pingutasimegi nii palju – meil on veel oma sõna öelda. Teine koht, peame sellega rahul olema.Peame natukene auto juhitavaust parandama. Homme on loodetavasti tingimused veidi paremad ja saame Toyota, eriti Tänakuga, kes täna lausa lendas, võidelda. Peame neile lähemale saama,» tõdes Neuville, kes on küll külmetushaiguse küüsis, ent sõitu tõbi tema sõnul ei sega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles