Tänak võttis mudases Walesis kindlal käel sisse võidukursi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis oleks Walesi ralli ilma mudata? Ott Tänak kihutamas läbi suure porilombi.
Mis oleks Walesi ralli ilma mudata? Ott Tänak kihutamas läbi suure porilombi. Foto: McKlein

Walesi rallil viis kiiruskatset üheksast võimalikust võitnud Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota) domineerisid Walesi ralli esimesel võistluspäeval. Võrreldes pearivaali Thierry Neuville’iga (Hyundai) on eestlaste edu pool minutit. Võidukurss on sisse võetud, ent palju võib veel juhtuda.

Tänak alustas eilset võistluspäeva kolme katsevõiduga. Hommikuste sõitude järel suutis ainsana eestlase tempos püsida Elfyn Evans (M-Sport), ent temagi jäi üheksa sekundi kaugusele. Aga Evans pole mees, kellega Tänak end võrdlema peaks. MM-tiitli eest võitlevad Thierry Neuville (Hyundai) ja Sebastien Ogier (M-Sport) olid hoolduspausiks vastavalt viiendal (+21,8) ja kaheksandal kohal (+27,9).

«Me ei saa Toyota tempos püsida. Kui me üritame, hakkame eksima,» ütles Neuville, kes müksas päeva esimesel katsel heinapalli ning sõitis hiljem ühe ristmiku pikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles