Hoogu läinud Sappinen kõmmutas Hollandis taas värava, Puri ei jäänud võlgu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Sappinen.
Rauno Sappinen. Foto: FC Den Bosch / Instagram

Eesti jalgpallikoondise ründaja Rauno Sappinen on leidnud pärast Hollandi esiliigasse siirdumist ilusa hoo, sest täna lõi ta juba oma viienda värava kaheksa mängu peale.

Täismängu teinud Sappinen aitas Den Boschil alistada võõrsil 3:0 Maastrichti, eestlase arvele kanti 48. minutil kohtumise kolmas ehk viimane tabamus. Avapoolajal olid Den Boschi juhtima viinud Stefano Beltrame ja Sven Blummel. Den Bosch kerkis liigatabelis üheksandaks, liidrist Almere Cityst jäädakse maha kuue ja teisel kohal olevast Go Ahead Eaglesist vaid nelja punktiga.

Poola meistriliigas märgiti värav protokolli Artur Pikale, paraku saatis äärekaitsja 41. minutil palli õnnetult oma võrku. Üleminutitel jõudis Legnica Miedz aga viigistada, väravale tegi eeltöö sarnaselt Pikaga algkoosseisu kuulunud Henrik Ojamaa. Kohtumine Konstantin Vassiljevi tööandja Gliwice Piastiga lõppes 2:2 viigiga, duublisse pagendatud Vassiljev mõistagi kaasa ei teinud. Pikk sai kirja täismängu, Ojamaa vahetati puhkama 60. minutil.

Väravasoonel on sarnaselt Sappinenile ka Sander Puri, kes tegi kolmandat mängu järjest skoori Iirimaa kõrgliigas. Kui kahes eelmises voorus alistas Waterford tänu Puri väravatele vastavalt 2:0 ja 1:0 Bray ja Sligo Roversi, siis nüüd viigistas Puri 20. minutil võõrsil seisu Bohemiansi vastu. Kaaslased lisasid seejärel veel kaks väravat ning Waterford võitis 3:1, liigatabelis ollakse neljandad.

Hollandi kõrgliigas jätkus aga Karol Metsa ja NAC Breda kohutav hooaja algus, sest võõrsil kaotati 1:2 Utrechtile. Mets kuulus algkoosseisu, ent vahetati 90. minutil ründaja vastu välja, kui Breda viigiväravat jahtis. Metsa asemel tuli seejuures mängu Hollandi kunagise ründetähe Pierre van Hooijdonki 18-aastane poeg Sydney. Breda on saanud kaheksast liigamängust vaid ühe võidu ja seitse kaotust, kolm punkti ei anna tabelis enamat viimasest kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles