Kraavi sõitnud Neuville: see oli minu viga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Walesi ralli 11. kiiruskatsel teelt välja sõitnud ja konkurentidele ligi minuti juurde kaotanud MM-sarja üldliider Thierry Neuville (Hyundai) märkis, et tegi üle pika aja sõiduvea.

«Ühel hetkel pidi see ju juhtuma. See oli minu esimene tõeline viga, ma polegi alates Monte Carlost eksinud. See on mängu osa. See oli minu viga. Autoga on kõik korras,» olid belglase esimesed kommentaarid pärast kiiruskatset.

Neuville pääses ehmatusega, sest rajalõigul, kus belglane sõiduvea tegi, olid pealtvaatajad, kes ta kraavist välja aitasid. Tõsi, märkimisväärse ajakaotusega, kuid endiselt on kõik nii Walesi ralli kui ka MM-sarja üldarvestuses lahtine.

Neuville langes sõiduvea tõttu hoobilt kaheksandaks ja kaotab ralli liidrile Ott Tänakule (Toyota) minuti ja 26,6 sekundiga. Niinimetatud jooksvas MM-sarja üldarvestuses möödus Tänak Neuville’ist ja edestab teda kaheksa punktiga.

Walesi ralli seis 11. kiiruskatse järel: 1. Ott Tänak, 2. Sebastien Ogier +43,2, 3. Esapekka Lappi +45,0, 4. Jari-Matti Latvala +46,1, 5. Craig Breen +52,6, 6. Mads Östberg +1.07,7, 7. Hayden Paddon +1.15,9, 8. Thierry Neuville +1.22,6.

Jooksev MM-tabel: 1. Ott Tänak 189, 2. Thierry Neuville 181, 3. Sebastien Ogier 172 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles