Tuleviku peo rikkunud Kuressaare tegi hiigelsuure sammu kõrgliigasse püsimajäämise suunas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas sai väga tähtsa võidu Kuressaare, alistades võõrsil 2:1 Viljandi Tuleviku. Tabelisse teenitud kolm punkti kasvatasid märkimisväärselt saarlaste võimalusi esiliigasse langemisest pääseda.

Tulevikul oli juba kolmandal minutil hiilgav võimalus juhtima asuda, kuid Kuressaare väravas seisnud Ingmar Krister Paplavskis tõrjus Herol Riibergi penalti. 30. minutil viis Sander Laht hoopis Kuressaare juhtima, kuid sellele oli Tulevikul kiire vastus valmis, sest kõigest kolm minutit hiljem Rainer Peips viigistas.

Viimase sõna õiguse jätsid siiski endale Kuressaare ja Laht, kes lõi 50. minutil 2:1. Selle seisuga mäng ka lõppes. Kuna Pärnu Vaprus kaotas koduväljakul Dmitri Prošini väravast 0:1 Narva Transile, on Kuressaarel nüüd tabelis 17 ja Pärnul 13 punkti.

Saarlastel on jäänud pidada veel neli ja Vaprusel viis mängu, ent pärnakaid ootavad järgemööda ees Paide Linnameeskond, Flora, Tallinna Kalev ja Nõmme Kalju. Et enne viimase vooru omavahelist kohtumist veel püsimajäämiseks šanssi omada, peab Vaprus neist kohtumistest saama vähemalt ühe viigipunkti ning seda eeldusel, et Kuressaare ei suuda Tallinna Kalevi, Flora ja Tartu Tammeka vastu punktilisa teenida. Kui hooaeg lõpetatakse võrdsetel punktidel, on omavaheliste mängude võrdluses igal juhul edu Vaprusel.

Tulevik kindlustas eelmises voorus Vapruse alistamisega selle, et matemaatiliselt pole neil enam võimalik liigast otse välja langeda. Täna võinuks Viljandi meeskond tagada ka selle, et nad ei lange üleminekumängudele, kuid siiski lahutab neid Kuressaare üheksandast kohast tervelt üheksa punkti. Liigatabelis ollakse jätkuvalt seitsmendad, punktide poolest võib nendega samale pulgale tõusta täna Levadiat võõrustav Tallinna Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles