Ferrari boss siunas lubamatu lolluse teinud alluvaid: kus teie terve mõistus on? (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maurizio Arrivabene lubab: kui rumaluste tegemist ei lõpetata, hakkavad Ferraris pead lendama!
Maurizio Arrivabene lubab: kui rumaluste tegemist ei lõpetata, hakkavad Ferraris pead lendama! Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Ferrari vormel 1 võistkonna juht Maurizio Arrivabene oli pärast Suzuka etapi kvalifikatsiooni ülivihane alluvate peale, kelle saamatus võis lõplikult rikkuda Sebastian Vetteli võimalused tänavuse MM-tiitli eest võidelda. Alles üheksanda aja kirja saanud sakslane ise jäi küll ajasõidu järel diplomaatiliseks, soovimata tiimi süüdistada, ent Arrivabene andis mõlemast rauast tuld.

Ferrari läks ajasõidu kolmandas voorus riskile, saates Vetteli ja Kimi Räikköneni vihmasaju ootuses rajale vahepealsete rehvidega. Konkurendid jõudsid aga slikkidega head ajad kirja saada ning kui Ferraride rehvid samuti slikkide vastu vahetati, jõudis vihmasadu juba kohale. Räikkönen sai kirja vähemalt neljanda aja, Vettel aga pidi leppima üheksandaga. Tõsi, Esteban Oconi karistuse järel saab ta startida kaheksandast ruudust, ent kuna MM-sarja liider Lewis Hamilton läheb rajale esireast, ootab Vettelit ikkagi ees väga raske tööpäev.

«Täna toimunu oli täiesti vastuvõetamatu,» põrutas Arrivabene väljaandele Autosport. «Olen väga vihane, sest see pole esimene kord meil niisugust viga teha. Ma ei taha ühelegi konkreetsele inimesele näpuga näidata, kuid olen äärmiselt pettunud.»

Nimesid ta ei nimetanud, kuid oli selge, et taktikaline viga tehti boksiseinal. «Seekord oli ju lihtne aru saada, mis rajal toimub, sest kõik ülejäänud sõitjad saadeti rajale slikkrehvidel. Vahel on targem pilk arvutiekraanilt ära pöörata ja lihtsalt oma silmaga rada vaadata. Ning kasutada tervet mõistust,» märkis Arrivabene mürgiselt. «Jah, meil on noor võistkond ja ilmselt on meil puudus mõnest «vanast tegijast» ehk kogenud inimesest, kes suudaks olukorda kiirelt ja õigesti lugeda.»

Toimunu valguses on võimalik, et Ferraris leiavad talve jooksul aset muutused. «Aasta lõpus teeme oma arvutused ja kui vaja, siis sekkume,» kuulutas Arrivabene.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles