Kontaveidi alistaja Wozniacki kohtub finaalis Baltikumi esireketiks tõusva lätlannaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki. Foto: Fred Dufour / AFP / Scanpix

Pekingi tenniseturniiri kolmandas ringis Anett Kontaveidist jagu saanud Caroline Wozniacki jõudis välja finaali, kus kohtub lätlanna Anastasija Sevastovaga.

Maailma edetabelis teine number Wozniacki alistas poolfinaalis kodupubliku kurvastuseks 6:1, 6:3 Wang Qiangi, kulutades selleks tunni ja 22 minutit. Teises poolfinaalis oli Sevastova 6:4, 6:4 parem US Openi võitjast Naomi Osakast.

«Suutsin keskendumist mängu lõpuni säilitada. Teadsin, et ta on heas hoos ja viimasel ajal palju võite noppinud,» kiitis Wozniacki pärast kohtumist ühtaegu nii ennast kui ka vastast. Osakal libises teises poolfinaalis aga käest võimalus saada käesoleval aastal esimeseks naiseks, kes jõudnud kolmel järjestikusel turniiril finaali. Pärast US Openi finaalis Serena Williamsi alistamist tegi ta kaasa Tokyo turniiril, ent pidi seal finaalis tunnistama Karolina Pliškova 6:4, 6:4 paremust.

Maailma edetabelis 20. kohal ehk täpselt Kontaveidi ees olev Sevastova kulutas Osaka alistamiseks tunni ja 31 minutit. «Ta on üks maailma paremaid mängijaid, nii et pidin olema agressiivne ja keskendunud. Loodetavasti suudan finaalis sama head tennist mängida,» sõnas Sevastova, kes peaks esmaspäeval avaldatavas maailma edetabelis tõusma vähemalt 12. reale.

US Openil poolfinaali küündinud lätlanna ei ole varem nii kõrgetasemelise turniiri finaali jõudnud. Aasta alguses Austraalia lahtistel elu esimese suure slämmi turniiri võitnud Wozniackil on Premier Mandatory ja Premier 5 tasemel turniiridelt kirjas viis finaalivõitu ja kuus kaotust, ent viimases neljas finaalis on ta seejuures pidanud vastase paremust tunnistama. Viimati võitis ta sel tasemel turniiri 2011. aastal, kui jäi löömatuks Indian Wellsis. Mullu jõudis ta finaali nii Dubais, Miamis kui ka Torontos, ent kaotas kõigis kolmes finaalis.

Anastasija Sevastova mängib esmakordselt nii kõrgetasemelise turniiri finaalis.
Anastasija Sevastova mängib esmakordselt nii kõrgetasemelise turniiri finaalis. Foto: AFP7 via ZUMA Wire/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles