PM Walesis. Mäkineni teooria Tänaku katkestamise kohta: juhtus sama mis Sardiinias (4)

Siim Kaasik, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen Foto: TGR

Walesi rallit ülikindlalt juhtinud Ott Tänaku katkestamine mõjus tervele Toyota meeskonnale šokina. Ülimalt pettunud oli mõistagi ka tiimipealik Tommi Mäkinen.

Miks Tänak 16. kiiruskatsel katkestas, pole tiim veel aru saanud. «Meil pole veel õrna aimugi, mis juhtus. Auto põhjakate tundub alt ära olevat. Võib-olla ta sõitis kuhugi. Tegu võib olla sama olukorraga, kui ta Sardiinias maandus õnnetult hüppel ja lõhkus radiaatori.»

Mäkinen uuris legendi ning avaldas oma teooria: «Legendis oli 3. km peal hüpe, nemad jäid seisma 3,7 km peal. Ilmselt lõid hüppelt maandudes põhjakate alt ja radiaatori sai kahjustada. Ehk sama mis Sardiinias.»

Mäkineni sõnul on olukorda raske seedida. «Olen väga pettunud. Ja kurb. Tal oli nii hea šanss igale poole tõusta. Ta oli kiiruskatsetel nii hea. Nüüd on raske MM-tiitlit võita.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles