Dortmund säilitas liidrikoha tänu pöörasele seitsme väravaga mängule

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paco Alcacer (vasakult teine) tõusis kübaratrikiga taas Dortmundi kangelaseks.
Paco Alcacer (vasakult teine) tõusis kübaratrikiga taas Dortmundi kangelaseks. Foto: Alex Gottschalk/DeFodi.eu / imago/DeFodi/Scanpix

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas tõestas Dortmundi Borussia järjekordselt, et see meeskond lihtsalt ei oska igavat jalgpalli mängida. Tabeli liidrikoht säilitati kodukohtumises Augsburgi vastu tänu meeletu lõpuga põnevikule. Dortmundi kangelaseks kerkis kübaratrikiga vahetusmees Paco Alcacer.

Avapoolaja võitis 1:0 Augsburg, sest 22. minutil avas skoori Alfred Finnbogasson. 59. minutil vahetusest väljakule tulnud Alcacer viigistas 62. minutil, ent Philipp Max viis külalised 71. minutil uuesti ette. Viimased kümme minutit kujunesid aga väravasajuks. Esmalt viigistas Alcaceri tabamus 80. minutil teistkordselt seisu ning neli minutit hiljem viis Mario Götze omakorda juba Dortmundi juhtima.

Augsburg ei jätnud siiski jonni ja 87. minutil oli Michael Gregoritschi väravast tablool uuesti viik. Viimane sõna jäi aga Alcacerile, kes keerutas kuuendal (!) lisaminutil väravasse imeilusa karistuslöögi ja tõi Dortmundile 4:3 võidu.

Liigatabelis jätkatakse 17 punktiga liidrikohal, järgnevad 14 punktiga Bremeni Werder ja Berliini Hertha. Esimene seljatas eile 2:0 Wolfsburgi ja teine tegi täna 0:0 viigi Mainziga. Mõlemast võib veel möödud Müncheni Bayern, kes kohtub õhtuses mängus Mönchengladbachi Borussiaga.

Barcelonast Dortmundis laenul olev Alcacer tõusis aga kuue tabamusega kogu liiga suurimaks väravakütiks. Seejuures on ta pidanud Dortmundi eest vaid neli liigamängu, millest kolmes sekkus vahetusest, viibides kokku platsil kõigest 174 minutit. Teisel kohal on viie väravaga Hertha poolkaitsja Ondrej Duda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles