Video: Anett Kontaveit pälvis WTA-lt märkimisväärse tunnustuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/SCANPIX

Naiste profitennise katusorganisatsioon WTA nimetas Anett Kontaveidi septembrikuu suurimaks läbimurdjaks. Kontaveit kerkib esmaspäeval avaldatavas värskes maailma edetabelis elu parimale ehk 21. kohale.

Kontaveit alistas Tokyo turniiril endise maailma kümnenda reketi Kristina Mladenovici, ent kaotas seejärel tšehhitarile Barbora Strycovale. Märksa paremini läks tal järgneval Wuhani turniiril, kus eestlanna sai järgemööda jagu maailma 9. numbrist Sloane Stephensist, Donna Vekicist, Shuai Zhangist, Katerina Siniakovast ja Qiang Wangist. Nii jõudis ta elus esmakordselt Premier 5 kategooria turniiril finaali - sellest kõrgemad on vaid suure slämmi ja Premier Mandatory kategooria turniirid, mõlemaid on aastas neli.

Seal tuli küll vastu võtta kaotus valgevenelannalt Arina Sabalenkalt, kuid nelja parema hulka jõudmine tagas Kontaveidile järgnenud Pekingi turniiril automaatse pääsu teise ringi. Kontaveit alistas seal sakslanna Laura Siegemundi, ent pidi siis kolmandas ringis tunnistama tasavägises mängus maailma teise reketi Caroline Wozniacki paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles