Eesti sõitis end kindlalt Rahvuste krossi finaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok (vasakult), Harri Kullas ja Hardi Roosiorg.
Tanel Leok (vasakult), Harri Kullas ja Hardi Roosiorg. Foto: Karli Saul

Laupäeval sõideti Ameerika Ühendriikides RedBudi rajal maailma suurima motokrossiürituse Rahvuste krossi kvalifikatsioonid ja selgusid need maad, kes pühapäevastesse finaalidesse pääsesid. Eestile algas võistlus keeruliselt, kuid päeva lõpuks oldi siiski kindlalt finaalis.

Esimesena asus eestlastest stardijoonele Rahvuste krossil juba 18ndat korda osalev Tanel Leok (Husqvarna), kes sai hea stardi ja oli kohe esikümnes, kus ta sõitis enamus sõidust. Kahjuks hakkas aga eestlase tsikkel sõidu lõpus streikima ning Leok veeres üle lõpujoone 25ndal kohal. Sõidu võitis itaallane Antonio Cairoli (KTM) sakslase Ken Roczeni (Honda) ja stardikurvis kukkunud ning viimaselt kohalt kolmandaks sõitnud tänavuse MXGP klassi maailmameistri hollandlase Jeffrey Herlingsi (KTM) ees.

Järgmises sõidus startis esmakordselt Rahvust krossil võistlev Hardi Roosiorg (KTM), kes sai tagasihoidliku stardi ning oli alguses kolmandas kümnes. Sõidu jooksul noormehe tempo aga paranes ja lõpujoone ületas ta 16ndal kohal. Sõidu esikolmiku moodustasid prantslane Dylan Ferrandis (Yamaha), austraallane Hunter Lawrence (Honda) ja sakslane Henry Jacobi (Husqvarna).

Viimases sõidus sai Harri Kullas väga hea stardi ja oli kohe 7ndal kohal ning sõidu edenedes suutis ta oma kohta parandada ja oli lõpuks viies jäädes neljandast kohast ainult sekundi. Esimeseks kihutas end selles sõidus hollandlane Glenn Coldenhoff (KTM), kellele järgnesid ameeriklane Justin Barcia ja belglane Jeremy Van Horebeek (mõlemad Yamaha).

Kui nõrgim tulemus maha arvatud võitis kvalifikatsiooni Holland (4 punkti), teised olid itaallased, kes kogusid prantslastega võrdselt 5 punkti. Eestile kuulus 21 punktiga 12. koht, kusjuures sama arvu punkte said 11nda koha saanud Kanada ja 13ndaks tulnud belglased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles