Ulmeline video näitab, kui kõva hoobi Tänaku Toyota tegelikult eile kirja sai

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak oli sunnitud Walesi ralli liidrikohalt katkestama.
Ott Tänak oli sunnitud Walesi ralli liidrikohalt katkestama. Foto: Ekraanitõmmis

Ott Tänaku pidi laupäeval Walesi ralli esikohalt katkestama, sest tema Toyota Yaris WRC põhjakaitse tuli alt ja vigastas masina radiaatorit. Kui tundub kummalisena, et kuidas sai millegi altpudenemine põhjustada nõnda katastroofilise vigastuse, siis tuleb veidi selgitada rallifüüsikat.

Rallimasinad kaaluvad ca 1200 kilogrammi ja sõidavad kiirusega kuni 200 km/h. See tähendab, et masinal on taga meeletult kineetilist energiat. Täpselt kui palju, demonstreerib järgnev video, kus fännid üritavad maa seest välja koukida Tänaku poolt sinna jäetud põhjakaitset.

Metallplaat kaevus silmaga hinnates umbes poole meetri sügavusele. Meenutage nüüd viimast korda, kui ise oli vaja labidaga maad kaevata ja kui keeruline oli labidapead, mis oli poole lühem ja kümmekond korda kitsam, maasse suruda. See annab natukene aimu, milliste jõududega WRC-sarjas tegelikult mängitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles