Mukunga jäi Paide-Türi rahvajooksul napilt rajarekordile alla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Mukunga.
Ibrahim Mukunga. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Täna peeti järjekorras 37. Paide-Türi rahvajooks, kus jagus jooksjaid nii lastejooksudesse kui põhidistantsidele. 

Kirnast stardi saanud 6,5 km distantsi võitis kindlalt nagu eelmisel aastal Olavi Allase ajaga 19.42,6. Teise koha sai Teet Kokk, kes kaotas 32,8 sekundiga. Kolmandana finišeeris Mardo Lundver, kes veel poolel võistlusmaal pakkus tihedat konkurentsi võitjale Olavi Allasele.

Parim naine oli absoluutarvesestus kümnenda kohaga lõpetanud Kelly Nevolihhin, kes vahetas oma eelmise aasta teise koha võidu vastu. Naiste teise koha sai Jekaterina Mirotvortseva ning kolmanda lõpetas Tiina Kala.

Põhidistantsil Paidest Türile haaras avameetritest juhtohjad enda kätte keenialane Ibrahim Mukunga, võites kõik neli vahefinišit ja oli ka võitjana finišis.

Poolel distantsil suutis Kaur Kivistik küll natuke vahet vähendada, aga Mukungal oli veel üks käik varuks. Lõpuaeg 40.45,2 jääb tema enda nimel olevale rajarekordile alla kõigest  15 sekundiga. Teisena lõpetas Kaur Kivistik, kolmas oli Ilja Nikolajev, neljas Roman Fosti, viies Ülari Kais ning kuues Jaanus Kallaste.

Selle tulemusega saavutas Mukunga oma neljanda Paide-Türi rahvajooksu võidu. Temast rohkem, viis võitu, on vaid välja jooksnud Vjatšeslav Košelev.

Naiste arvestuses eelmisel aastal kuue kilomeetrise distantsi võitnud Luna-Aleksandra Lagoda oli seekord stardis juba põhidistantsil. Terve distantsi vältel parimate meesjooksjatega reipalt sammu pidanud 13-aastane noorjooksja lõpetas absoluutarvestuse 19. kohaga. Koha kahekümne parema hulgas on enne teda välja jooksnud vaid Jekaterina Patjuk. Teise koha sai Kaisa Kukk ning kolmandana lõpetas Kaia Lepik.

Korraldajate ja konkurentide õnnesoovid Luna-Lagodale, kes homme tähistab oma 14. sünnipäeva.

Kokku osales erinevatel distantsidel üle 4000 osaleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles