Koerarünnaku üle elanud Farah püstitas Euroopa rekordi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah
Mo Farah Foto: MICHAEL STEELE / AFP

Neljakordse olümpiavõitja ja kuuekordse maailmameistri Mo Farah' maratonikarjäär pole kestnud aastatki, kuid juba suutis mees oma karjääri kolmandal maratonil võidu koju viia. Seda seejuures Euroopa rekordiga, kui ta jooksis Chicagos aja 2:05.11.

Viimati suutis britt võita Chicago maratoni 1996. aastal, kui seda tegi Paul Evans.

Farah tunnistas maratoni eel, et pääses hiljuti napilt üsna karmist vigastusest. Nimelt ründas teda Šveitsis peetud treeninglaagris koer. 

«Koer hammustas mind tagumikust. Kell oli kuus õhtul ning mõtlesin, et jooksen St Moritzis ümber järve. Jooksin koertest mööda ning üks neist liigutas. Nende omanik ei teinud teist nägugi. Olin juba teisel ringil, tegin peatuse. Mõtlesin, et omanik suudab koera peatada, kuid ta laskis koeral mulle kallale tulla. See oli väike koer, aga pidin ikkagi süste saama. Õmblusi ei pidanud tegema, aga verd voolas palju,» meenutas Farah, kes pidi treeningutes tegema seetõttu ka väikese pausi. Siiski suutis britt Chicagos olla tippvormis. 

Ta tunnistas, et oli koeraomaniku peale maruvihane ning tahtis teda üles leida, kuid pole teda senini tuvastanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles