Ajaloo suurimast matšist sai ajaloo suurim häbiplekk (5)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conor McGregor Habib Nurmagomedovi haardes. Kahjuks on matši sportlikust poolest vähe rääkida.
Conor McGregor Habib Nurmagomedovi haardes. Kahjuks on matši sportlikust poolest vähe rääkida. Foto: Harry How/AFP/Scanpix

MMA-ajaloo kõige rahakam kohtumine, Habib Nurmagomedovi ja Conor McGregori mõõduvõtt UFC 229 võitlusõhtu raames pakkus paeluva heitluse, kus venelane maadles ja kägistas kordades nimekama McGregori alistuma. Järgnenud mäsu markeeris aga selgelt, et MMA on hetkel jätkuvalt meelelahutus, mitte tõsiseltvõetav spordiala.

Eesti aja järgi pühapäeva hommikul toimunud matš ise läks suuresti oodatud rada. Rusikavõitluses oli ohtlikum McGregor (kuigi Nurmagomedov sai ta ühe terava löögiga taaruma), aga niipea, kui mehed läksid matile, nägi venelase trumpe. Esimesed kaks viieminutilist raundi, mis lõppesid maadeldes, kuulusid Nurmagomedovile, kolmas, kus mehed jäid püsti, McGregorile. Neljas raund jäi matšis viimaseks: taas sai Nurmagomedov vastase matile, aga seekord ka edukalt kägistamishaardesse.

McGregor andis alla. Venelane ei lasknud teda lahti. McGregor alistus uuesti ja kohtunik pidi ta lõpuks venelase käest vabaks päästma.

Kui tegu olnuks spordivõistlusega, lõppeks sündmuste kirjeldamine siin. Aga Nurmagomedov ei saanud end välja elatud ja venelasel läks katus sõitma.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles