Kairys pärast avavõitu: vajame säärast enesekindlust ka raskemates mängudes

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli VTB Ühisliiga hooaega veenva 82:68 võiduga Nižni Novgorodis alustanud BC Kalev/Cramo meeskonna peatreener Donaldas Kairys rõhutas, et edu tõi agressiivsus rünnakul.

«Hooaega võõrsil võiduga alustada on kindlasti suurepärane, aga ma ei nimetaks meie sooritust ideaalseks. Kaitses saame ja peame tegutsema märksa distsiplineeritumalt. Lubasime vastasel rünnakul liiga palju lauapalle ja seega kordusviskeid saada,» tõi Kairys välja suurima ja – nagu ta ise täpsustas – ainsa olulise puuduse.

Positiivse poole pealt rõõmustas teda enmim mitmekülgsus rünnakul. «Olime palliga agressiivsed ja vastasele pidevalt ohtlikud. Meie surve tulemusel jäi Nižni vigadega hätta ja nende rotatsioon enam ei toiminud soovitult. Teise poolaja alguses toimis lisaks rünnakule ka meie kaitse kenasti,» pidas Kairys silmas puhkepausile vahetult järgnenud 15:1 spurti.

Sarnaselt iseloomustas ta koguni 36 punkti visanud ja kasulikkuse teguri 40 protokolli kirjutanud Ivan Almeida päevatööd. «Rünnakul oli ta täna hiilgav. Tabas eemalt, murdis julgelt korvi alla ja ajas vastase kaitse korduvalt segadusse. Lisaks jaksas ta töötada ka kaitses ja oli meie parim lauavõitleja (Almeida võttis 9 lauapalli – toim),» iseloomustas Kairys. Ent lisas: «Aga päris kindlasti ei olnud see ühe mehe, vaid terve meeskonna võit.»

Kairys mainis, et ennatlikke järelduste tegemiseks on hooaeg veel liiga noor. «Pingutame iga päev, aga pikk tee soovitud kooskõla leidmiseks on veel minna. Astume väikeste sammudega edasi. Olen kindel, et meie parim mäng ootab alles ees. Aga suure tõenäosusega kehtib sama tõde kõigi VTB liiga meeskondade kohta,» arutled leedulane.

Kalevi järgmine vastane on Moskva oblasti Himki, keda mullu korra šokeerida suudeti. «Kindlasti lisas tänane võit meile enesekindlust. Raskemates mängudes kulub see marjaks ära, et vajalikul tasemel olla,» tõi Kairys diplomaatiliselt välja kolme liidrita mänginud Nižni Novgorodi ja Himki tasemevahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles