Eesti piljardimaastikul teeb ilma 12-aastane imelaps

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol vasakult: Aleksandr Jermikimov, Mario Hussar, Karl Gnadeberg, Stanislav Saiov.
Fotol vasakult: Aleksandr Jermikimov, Mario Hussar, Karl Gnadeberg, Stanislav Saiov. Foto: Eesti piljardi föderatsioon

Tallinnas Hill-Hill Piljardiklubis peetud piljardi Eesti meistriliiga 2018. aasta hooaja viimasel etapil (mänguformaadiks oli 10-palli) oli võidukas kõigest 12-aastane Eesti piljardimaastikul imettegev Karl Gnadeberg, kes alistas finaalis seisuga 7:4 Mario Hussari.

Hussar võitis poolfinaalis napilt seisuga 7:6 Aleksandr Jermikimovi. Teises poolfinaalis oli Gnadeberg üle Stanislav Saiovist 7:4.

Gnadeberg võitis nädal varem ka piljardi Esiliiga VII etapi, millega kindlustas juba enne oktoobri lõpus toimuvat Esiliiga viimast etappi ka Esiliiga 2018. aasta hooaja üldvõidu.

Käesoleval hooajal ei ole meistriliiga etappidelt (ega ka aasta lõpus peetavatelt Eesti meistrivõistlustelt) võimalik koguda koondisepunkte. Seega ei ole Eesti paremikul otsest kohustust Meistriliiga etappidel osaleda (samuti ei ole see keelatud), mis annab omakorda võimaluse uutele mängijatele mängida kõrgemate kohtade eest.

Peale viimast etappi on Meistriliiga 2018. aasta hooaja üldtabeli esikaheksa järgmine:

1. Aleksandr Jermikimov

2. Stanislav Saiov

3. Maario Hussar

4. Artur Okspuu

5. Mikk Pettai

6. Karl Gnadeberg

7. Maksim Pintšuk

8. Rein Luik

Kokku osales hooaja vältel Meistriliiga etappidel 63 piljardisportlast.

32 osalejaga tiitlivõistlustele pääseb otse ka 2018. aasta 7-liikmeline Eesti piljardi koondis ning 2017. aasta snuukri Eesti meister. Kõigil teistel tuleb põhivõistlustele pääsemiseks osaleda kvalifikatsiooniturniiridel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles