Postimehe video: Eesti jõudis maailma suurimal motokrossiüritusel esikümnesse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Ameerika Ühendriikides RedBudi krossirajal maailma suurim motokrossiüritus Rahvuste kross. Eesti meeskond tegi sarnaselt eelmistele aastatele korraliku võistluse ja lõpetas taas esikümnes.

Esimesena asusid eestlastest võistlustulle Rahvuste krossil juba 18. korda osalev Tanel Leok (Husqvarna) ja esmakordselt Rahvust krossil võistlev Hardi Roosiorg (KTM). Leok sai hea stardi, kuid takerdus stardikurvis toimunud kukkujate hulka ning kaotas palju kohti. Seejärel tegi Leok aga kiiret tempot ning tõusis lõpuks 12. kohale. Roosiorul oli tagasihoidlikum start ja hoolimata sellest, et tal tuli paar kukkumist, oli ta siiski 24. kohal. Sõidu võitis värske MXGP maailmameister hollandlane Jeffrey Herlings (KTM) prantslase Gautier Paulini (Huswqvarna) ja tänavuse MX2 klassi maailmameistri hispaanlase Jose Prado (KTM) ees. Pärast esimest sõitu oli Eesti kaheksandal kohal.

Teises sõidus tegi Harri Kullas (Husqvarna) väga hea stardi ning oli kohe esikümnes, kus ta heitles end lõpuks seitsmendale kohale. Roosiorg oli alguses sarnaselt esimesele sõidule kolmanda kümne lõpus, kuid seejärel läks sõit ülesmäge ja lõpujoone ületas ta 21. kohal. Sõidu esikolmiku moodustasid hollandlane Glenn Coldenhoff (KTM), austraallane Hunter Lawrence (Honda) ja Prado. Eesti tõusis selle sõiduga seitsmendaks.

Viimases sõidus ei saanud Kullas ja Leok nii head starti kui esimeses ning nad pidid tõsist tööd tegema, et ette poole jõuda, mis ka õnnestus ning Kullas sai sellest sõidust lõpuks 12. ja Leok 19. koha. Sõidu parim oli taas Coldenhoff Herlingsi ja Paulini ees.

Rahvuste krossi võitis viiendat aastat järjest Prantsusmaa (35 punkti), teised olid itaallased (32 p) ja kolmandad hollandlased (41 p). Eesti sai 71 punktiga üheksanda koha. Individuaalses arvestuses oli Leok MXGP klassis viiendal, Roosiorg MX2s 11. ja Kullas Openis kuuendal kohal.

2019. aasta Rahvuste kross sõidetakse Hollandis Assenis ning aasta hiljem Prantsusmaal kuulsal Ernee rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles