Eesti ameerika jalgpallurid panid leedukad kotti ja kohtuvad tiitlimatšis lätlastega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondvõistkond, Team Estonia
Eesti koondvõistkond, Team Estonia Foto: Tallinn Kings

Kes on Baltikumi parimad ameerika jalgpallurid? Kindlasti mitte leedukad, sest sealne spordiala au ja uhkus, Vilniuse Iron Wolves, sai otsustavas mängus lüüa Eesti koondmeeskonnalt. See tähendab, et Balti liiga finaalis kohtuvad Team Estonia ja lätlaste Riia Lions.

Eesti kaht ameerika jalgpalli klubi, Tartu Titansit ja Tallinna Kingsi koondav Team Estonia võtab oma senise hooaja sotsiaalmeedias kokku:

«Möödunud laupäeval jätkus Balti liiga hooaeg mänguga Vilniuses, kus kohaliku ameerika jalgpalli lipulaev Vilnius Iron Wolves võõrustas Eesti parimaid mehi koondavat Team Estoniat. Enne mängu oli kodumeeskonnal näidata ette 48:0 võit kohaliku rivaali Kaunas Dukesi üle ning 14:44 kaotus Riia Lionsilt. Eestlaste kontol oli enne seda mängunädalat kaks võitu: esimene mäng Riia Lionsi vastu lõppes Tartus võõrustajate kasuks seisuga 40:12 ning mängijate vähesuses vaevelnud Kaunas Dukesilt saadi loobumisvõit. Kuna nelja meeskonna osavõtul toimuva liiga play-offides mängitakse vaid kaks mängu, finaal ja 3.koha mäng, olid panused kõrged – mängus oli koht finaalis, kus võitjal tuleb vastamisi minna Riia meeskonnaga.

Leedu pealinn tervitas küllasõitnud eestlasi mänguks ideaalse ilmaga: taevas polnud ühtegi pilve ning ilm oli oktoobri kohta väga soe, 16 kraadi. Olenemata suurepärasest ilmast ei alanud mäng meie meestele sugugi edukalt, kuna skoori avasid esimese veerandi alguses hoopis raudhundid, kel õnnestus meie palli jalaga lüüa üritanud punter lõpualas palliga maha tõmmata, saades tulemuseks kaugeltki mitte igas mängus esineva safety ning kaks punkti – seis 2:0 võõrustajatele. Sellega polnud aga eestlaste kannatused lõppenud, kuna vastased jõudsid kiiresti veel mitmel korral meie väravaala vahetusse lähedusse. Sealt õnnestus vastased siiski suurepärase kaitse toel tagasi lüüa. Albert Stepanyani ja Orm-Gregori Joosti vaheltlõiked ning Ott Eric Ottenderi ja Ralf Tambetsi mitu järjestikust püüdmist viisid lahingu esmakordselt Vilniuse meeskonna alale, mis päädis tavapäratult jooksjate ametit täitnud kaitseliinimängijate Martti Kassi ja Ülar Tiitma eduka koostööga, mille tagajärjel saavutati nii touchdown kui two-point conversion. Seisuks sai 8:2 Team Estonia poolt vaadatuna, misjärel suunduti poolajapausile.

Kuigi eestlased asusid juhtima, ei olnud seis kaugeltki mitte roosiline, kuna esimese poolaja lõpus vigastas selga quarterback Martti Poom ning mängujuhina pidi koha sisse võtma seni püüdjana tegutsenud Ott Sellis. Lisaks sunnitud vahetusele alustasid eestlaste meelehärmiks hästi poolaega leedukad, saades kahe eduka söödu tagajärjel kirja nii touchdowni kui two-point conversion, asudes juhtima 10:8. Vastus ei lasknud ennast aga kaua oodata ning uskumatusse hoogu sattunud Tiitma toimetas palli pika jooksu tulemusel taas lõpualasse, tehes seisuks 14:10 külaliste kasuks. Järgnevalt kasutasid initsiatiivi haaranud eestlased ära vastaste ridades valitsenud segaduse ning veel enne kolmanda veerandaja lõppu tõid Tambets ja Tiitma tabloole seisu 10:22. Pärast Pyry Emil Palanderi neljanda veerandi alguses tehtud vaheltlõiget tundus viivuks, et mäng ongi rahulikult meie eduseisul lõpuni veeremas, kuid leedukad polnud oma viimast sõna veel öelnud ning tegid eestlaste ebaõnnestunud puntile järgnevalt seisuks 16:22.

Ärevas seisus ei jätnud eestlased aga midagi juhuse hooleks ning lõpualas toimunud segaduses kõvasti võidelnud Kassi ja Tambetsi töö vormistas touchdowniks Sellis, millele järgnevalt lisas kaks punkti tabloole Ottender – seisuks 16:30. Kuigi korra veel jõudis kodumeeskond sihile, ei jätkunud neile õnne kauaks, sest Tiitma peatamatute jooksude tagajärjel skooris taas Team Estonia ning Tambetsi vaheltlõike järel oli kõik selge: Vilnius Iron Wolves - Team Estonia 24:36.

Sellega kindlustas Team Estonia endale koha finaalis, kus mängitakse vana tuttava Riia Lionsiga. Mängu asukoht ja aeg on täpsustamisel!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles