Team Turmann tagas koha tiitlivõistlustele lisavooru viimase viskega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curling.
Curling. Foto: Eesti Curlingu Liit

Kodumaisel kvalifikatsiooniturniiril selgusid võistkonnad, kes esindavad Eestit novembris Tallinnas toimuvatel curlingu Euroopa meistrivõistlustel.

Eestit hakkavad EMil esindama Team Lill (kapten Harri Lill) ja Team Turmann (kapten Marie Turmann).

Meeste arvestuses võistlesid EMi pääsme eest Team Lill ja Team Vlassov ning võitjaks tuli Team Lill, kes alistas nelja võiduni mängitavas seerias vastase mängudega 4:1. Võitjameeskonna koosseisus on Tanel Toomväli, Ingar Mäesalu, Karl Kukner, Tarvin Kaldvee ja kapten Harri Lill. Meeskonna treener on Mikk Reinsalu.

Naiste arvestuses võistlesid EMi esindusõiguse eest Team Turmann ja Team Mölder. Mõlemad võistkonnad on eelnevatel Euroopa meistrivõistlustel head mängu näidanud. Selle tõestuseks tuli Team Mölder 2016. aasta EMil B-divisioni pronksile ja aasta hiljem sai sama tulemusega hakkama Team Turmann. Kvalifikatsioon kahe võistkonna vahel oligi oodatult tasavägine. Nelja võiduni mängitavas seerias läks võitudega 3:1 ette küll Team Turmann, kuid Maile Mölderi võistkonnal õnnestus seeria viigistada ning viia kvalifikatsioon otsustava, seitsmenda mänguni. Ka seal ei piisanud võitja selgitamiseks kümnest voorust, vaid mäng läks lisavooruni, milles viimase kivi eelist hoidis Team Turmann. Mängu otsustaski lisavooru viimane vise, millega tagas pääsu EMile Team Turmann. Võitjanaiskonna koosseisus on Liisa Turmann, Erika Tuvike, Heili Grossmann, Kerli Laidsalu ja kapten Marie Turmann. Võistkonna treener on Nicole Strausak.

«Eeldada oligi, et naiste arvestuses läheb väga pingeliseks, sest nädal varem oli Team Mölder kodusel MK etapil tulnud teiseks. Ka 2017. aasta Eesti meistrivõistlustel, kus mängiti viie võiduni, läks nende võistkondade vahel vaja maksimaalset üheksa mängu meistri selgitamiseks. Aga konkurents ongi edasiviiv jõud ja tunnustada tuleb kindlasti Team Mölderit, kes pani hilisema võitja olukorda, kus viimane vise otsustab kogu seeria. Selliste hetkede nimel ei saa treenida, neid kogemusi saabki sellistest mängudest ja olukordadest, kus oled seljaga vastu seina ja tuleb teha sajaprotsendine õnnestumine,» kommenteeris Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver.

Euroopa meistrivõistlused curlingus, mis toimuvad novembris Tallinnas, kujunevad curlingu hooaja tippsündmuseks ning Randveri sõnul on tegemist Eesti Curlingu Liidu ajaloo suurima väljakutsega. «Meil on küll noorte MMi korraldamise kogemus aastast 2015, kuid niivõrd suure osalejate arvuga ja kahel areenil toimuvat curlinguvõistlust ei ole Eestis seni korraldatud. Kahtlemata nõuab see suurt pingutust, kuid samas on see erakordne võimalus tõestada, et Eesti on curlinguriik ja võtame siin asja tõsiselt,» sõnas Randver.

EMil osaleva meeskonna kapten Harri Lill tunnistas, et võistkonna mänguoskuse proovile panemine kodusel tiitlivõistlusel on nii võimalus kui väljakutse. «Kvalifikatsiooni võit on käes, kuid selle hooaja suurimad lahingud on veel ees, sest tiitlivõistlustel ei anta ühtegi võitu kergelt kätte. Võtame ettevalmistust väga tõsiselt ja eesärgiks on EMil olla oma tippvormis,» ütles Lill.

Euroopa meistrivõistlused curlingus on suurima osavõtjate arvuga tiitlivõistlus, millest võtab osa 20 riiki naiste arvestuses ja 26 meeste arvestuses. Eesti mees- ja naisvõistkonnad mängivad EMil B-alagrupis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles