Naiste tennises vahetus Baltikumi esinumber

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit on Baltikumi kolmas ja maailma 21. naistennisist.
Anett Kontaveit on Baltikumi kolmas ja maailma 21. naistennisist. Foto: GREG BAKER / AFP

Täna avaldatud naiste tennise maailma edetabelis säilitas Eesti esireket Anett Kontaveit oma karjääri kõrgeima ehk 21. koha. Kaia Kanepi langes ühe positsiooni võrra ja paikneb nüüd 60. tabelireal.

Maailma esinumber on jätkuvalt rumeenlanna Simona Halep, kellele järgnevad möödunud nädalal Pekingi turniiri võitnud Caroline Woznacki (Taani) ja Angelique Kerber (Saksamaa). USA lahistel meistrivõistlustel triumfeerinud Naomi Osaka (Jaapan) paikneb neljandal ja Elina Svitolina (Ukraina) viiendal kohal.

Baltikumi esinumbriks kerkis aga lätlanna Anastasija Sevastova, kes paikneb uues maailma edetabelis 12. (+8) kohal. Ta möödus pika puuga kaasmaalannast Jelena Ostapenkost, kes langes 18. (-5) tabelireale. See tähendab, et Kontaveit on Baltikumi kolmas ja Kanepi neljas naistennisist.

Meeste tennise maailma edetabelis esiviisik eelmise nädalaga ei muutunud. Esireket on jätkuvalt hispaanlane Rafael Nadal, kellele järgnevad Roger Federer (Šveits), Novak Djokovic (Serbia), Juan Martin del Potro (Argeintina) ja Alexander Zverev (Saksamaa).

Eesti esinumber Jürgen Zopp loovutas viis kohta ja paikneb värskes edetabelis 130. positsioonil. Kenneth Raisma on 721. (-5) ja Vladimir Ivanov 783. (-29) kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles