Sauberi pealik: Magnusseni liigutus Leclerciga kokkupõrkes oli kuradima ohtlik

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frederic Vasseur
Frederic Vasseur Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Sauberi meeskonna pealik Frederic Vasseur kaitseb pärast Jaapani Vormel 1 etappi Charles Leclerci seoses kokkupõrkega esimeses kurvis.

Leclerc sõitis Kevin Magnussenile esimeses kurvis tagant otsa, kui üritas Haasi piloodist mööduda. Magnussen pidi intsidendi tõttu minema rehvi vahetama, samas kui Leclerci tuli vahetada ära kogu esitiib.

FIA võttis olukorra sõidu ajal uurimise alla, kuid otsustas mõlemad mehed karistuseta jätta, kuna nende otsuse kohaselt tegid sõitjad liigutused samal ajal ning selline olukord läheb arvesse kui võidusõidu olukord. Vasseur on olukorrast aga teisel arvamusel.

«Minu silmis oli tegu täiesti selge ohtliku olukorraga, aga kohtunikud otsustasid sõitjad karistama jätta. Ma olin sellise otsuse järel väga üllatunud,» rääkis Vasseur Autospordile.

«Magnussen on sel hooajal sattunud mitmel korral väga suurtesse avariidesse. Mina ei ole kohtunik, aga FIA peab olema see, kes sellistes olukordades otsuseid vastu võtab. Mina ei saa sinna midagi parata,» lausus Vasseur.

«Ütlen ausalt, minu arust oli selline liigutus kuradima ohtlik. Ta teeb pidevalt selliseid sõidujoone vahetusi väga hilja. Ühel päeval juhtub meil vormel 1 sarjas tema tõttu väga suur avarii. Kui sa sõidad 320 km/h, on sellised otsused isegi rohkemat kui lihtsalt ohtlikud,» avaldas Vasseur juhutnu kohta oma arvamust.

Võidusõidu direktor Charlie Whiting leiab, et olukord polnud tegelikult kaugeltki selline, nagu Vasseur sellest räägib: «Minu meelest on võimatu sellises olukorras väita, et Kevin blokeeris teda. Tema otsus liikuda vasakule tuli mõni hetk pärast Charlesi otsust, aga see ei saanud kuidagi sihilik olla.»

«Selliseid olukordi peab vaatama järgi mitmeid kordi, et kõiki detaile märgata. Minu arvates oli see olukord lihtsalt halb juhus ja mulle tundub, et kohtunikud jõudsid pärast olukorra analüüsimist samale otsusele,» rääkis Whiting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles