Trahv Samoa moodi: ragbikoondise treenerilt nõuti sada siga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samoa ragbikoondis
Samoa ragbikoondis Foto: SCANPIX

Samoa ragbikoondise kapten Mahonri Schwalger esitas pärast tänavust ragbi MMi riigi peaministrile kaebuse, väites, et koondise peatreener Mathew Vaea ei võtnud turniiri tõsiselt.

Halva käitumise eest määras Vaea koduküla Leauva’a talle aga läänemaailmale üsna kummalisena tunduva trahvi – sada siga, vahendab Telegraph.

Külavanem Sala Lose rääkis New Zealand Heraldile, et Vaea määris talle antud pealiku nime.

Schwalger saatis pärast MMi Samoa peaministrile Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi kirja, kus kaebas, et koondise peatreener ning teised ametnikud võtsid MMi kui puhkust, ei pööranud meeskonnale eriti tähelepanu ning veetsid suurema osa ajast oma sõpradega pidutsedes. Schwalgeri hinnangul põhjustas just selline käitumine Samoa koondise loodetust kehvema esinemise MMil.

Schwalgeri sõnul oli Vaea vahepeal mitu päeva koondise juurest kadunud. «Ja ta käis iga päev joomas,» kirjutas Schwalger.

Vaea ei pea oma külale tegelikkuses viima sada siga, vaid maksma 2000 Samoa talat (üle 600 euro), mis on saja sea väärtus. Lisaks peab ta külavanemate ees ametlikult vabandama.

Tagatipuks jäi Vaea ka oma ametist ilma ning Samoa ragbiliit otsib nüüd nii uut peatreenerit kui ka kaht abitreenerit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles