Liverpooli jalgpallur pidas maha malepartii spordiala maailmameistriga

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EDITORIAL USE ONLY
Liverpool and England's Trent Alexander-Arnold (left) competes against World Chess Champion Magnus Carlsen in a match organised by Kaspersky Lab at the Radisson Blu hotel in Manchester.
EDITORIAL USE ONLY Liverpool and England's Trent Alexander-Arnold (left) competes against World Chess Champion Magnus Carlsen in a match organised by Kaspersky Lab at the Radisson Blu hotel in Manchester. Foto: Anthony Devlin / PA Wire/PA Images

Liverpooli jalgpalliklubi kaitsja Trent Alexander-Arnold võttis vastu omamoodi katsumuse, kui otsustas pidada maha malelahingu maailmameistri Magnus Carlseniga.

Alexander_Arnolt on lapsepõlvest peale harjunud malet mängima. Kui jalgpalli lapsena mängida ei saanud, mängis ta oma vendadega võidu peale malet. Nii ei olnud Alexander-Arnoldil väga suurt kartust Carlseni vastu astuda.

Siiski kaotas Liverpooli kaitsja mängu 17 käigu järel. 27-aastane maailmameistrist maletaja võitis kohtumise veidi enam kui viie minutiga.

«Kui mul aega on, üritan alati mõne mängu malet mängida. Päris keeruline on leida minu vanuses inimesi, kes on samuti huvitatud mängima malet. See on tegelikult midagi, mida me saame ise muuta,» rääkis Alexander-Arnold BBC-le.

«Vaatamata sellele, et antud hetkel läks kirja kaotus, üritan ma edaspidi rohkem harjutada ja loodetavasti avaneb mul tulevikust võimalus pidada Carlseniga maha kordusmatš,» avaldas Liverpooli kaitsja soovi end uuesti proovile panna.

Maailmameister Carlsen ise oli aga jalgpalluri oskuste üle üllatunud: «See oli vinge lahing. Trent on tegelikult päris hea. Tal on loomulikult palju asju õppida, aga tal on selgelt asja peale annet.»

Nüüd valmistub Alexander-Arnold aga juba Inglismaa koondisega Rahvuste Liiga kohtumisteks Horvaatia ja Hispaania vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles