Eesti kergejõustiklased sihivad noorte olümpiamängudelt isiklikke rekordeid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kergejõustiklased. Vasakult: Gedly Tugi, Eerik Haamer, Ken-Mark Minkovski, Marleen Mülla, Ann Marii Kivikas. Annika Emily Kelly liitus koondisega USAst.
Eesti kergejõustiklased. Vasakult: Gedly Tugi, Eerik Haamer, Ken-Mark Minkovski, Marleen Mülla, Ann Marii Kivikas. Annika Emily Kelly liitus koondisega USAst. Foto: EKJL

Argentinas Buenos Aireses toimuvatel noorte olümpiamängudel algab 11. oktoobril kergejõustiku programm. Eesti koondis koosneb kuuest U18 vanuse sportlasest.

200 m jooksus tulevad starti Ken-Mark Minkovski ja Ann Marii Kivikas. Eeljooksud toimuvad laupäeval, 13. oktoobril, meeste eeljooksud algavad kell 21.40 (välja toodud kellaajad on Eesti aja järgi), naiste eeljooksud kell 22.10. Meeste 200 m poolfinaalid ja finaal algavad teisipäeval, 16. oktoobril kell 22.05, naiste poolfinaalid ja finaal samal päeval kell 22.40.

«Minu suurim soov on suvel püstitatud U18 vanuse Eesti rekord uuesti üle joosta. Seisundi koha pealt ütleks, et täitsa korralik vorm on ja usun, et olen valmis selleks võistluseks,» ütles Minkovski, kelle nimele kuuluv Eesti U18 rekord on möödunud suvel Györi Euroopa meistrivõistlustel joostud 21,34.

«Kindlasti on eesmärgiks joosta isiklik rekord, selle üle oleksin kõige rohkem õnnelik. Kuna võistlused toimuvad vormi ajastamise mõttes üsna raskel ajal, siis isikliku jooksmine oleks ka suur õnnestumine,» avalikustas Kivikas oma sihte. Kivikase 200 m isiklik rekord on 24,70.

Kaks sportlast teeb kaasa ka teivashüppes – Eerik Haamer ja Marleen Mülla. Naiste teivashüppe kvalifikatsioon peetakse neljapäeval, 11. oktoobril kell 20.40, meeste eelvõistlus 13. oktoobril kell 20.40. Naiste lõppvõistlus toimub pühapäeval, 14. oktoobril kell 20.00, meeste lõppvõistlus teisipäeval, 16. oktoobril kell 20.00.

Mülla tahab «väikesest olümpiast» ammutada rohkelt kogemusi. «Mul on ka teatud eesmärgid, aga pigem tahan võistlusest ja sealsest melust viimast võtta. Olen saanud pidevalt korralikult treenida ja kõik vajalik ettevalmistuse osas on tehtud,» rääkis teivashüppaja, kelle isiklik rekord on 3.90.

«Võistlus on keset treeningperioodi, vormi hoida on päris raske. Lähen minagi rekordit püüdma, aga esialgu üritan esikümnesse tulla ja siis vaatan edasi, iga koht kõrgemale on pluss,» kommenteeris Haamer eesootavat mõõduvõttu. Haamri nimel on samuti Györis hüpatud Eesti U18 rekord 5.10.

Odaviskes teeb kaasa Gedly Tugi, kes läheb eelvõistluse raames viskama 13. oktoobril kell 20.35, naiste odaviske lõppvõistlus peetakse 16. oktoobril kell 20.10. Eesti U18 rekordit 55.28 omav Tugi on endale konkreetsed eesmärgid seadnud: «Kindlasti tahaksin finaali pääseda ja veel Eesti rekordit parandada. Usun, et  see on päris reaalne.»

Naiste vasaraheites võistleb Annika Emily Kelly. Vasaraheite eelvõistlus toimub reedel, 12. oktoobril kell 20.40, lõppvõistlus esmaspäeval, 15. oktoobril kell 20.05. Kelly seadis eesmärgiks isikliku rekordi parandamise. «Minu eesmärk noorte olümpiamängudel on hästi võistelda ja heita isiklik rekord. Treeningud on läinud väga hästi ja minu tehnika on paranenud. Ootan võistlust põnevusega, loodan saada suurvõistluse kogemust ja end proovile panna noorte vastu üle maailma,» sõnas Kelly. Sarnaselt mitmele teisele koondislasele on ka Kelly oma vauseklassi Eesti parima tulemuse omanik, kui heitis sel aastal 62.56.

Sportlastega on kaasas treenerid Jarko Koort ja Hennit Küppas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles