Marc Marquez jõudis viiendale maailmameistritiitlile väga lähedale

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Marquez.
Marc Marquez. Foto: Vincent Guignet / imago/PanoramiC

Neljakordne MotoGP maailmameister Marc Marquez (Hondia) võitis ajaloo esimese Tai GP ning juhib nüüd MM-sarja Andrea Dovizioso (Ducati) ees 77 punktiga. «Ma andsin endast kõik ja ei mõelnud maailmameistritiitli peale,» sõnas Marquez pärast etappi.

Marquez edestas Burirami ringrajal teise koha teeninud Doviziosot 0,115 sekundiga. Seejuures olid viimastel ringidel esikoha pärast heitlemas veel Maverick Vinales (Yamaha) ja seitsmekordne maailmameister Valentino Rossi (Yamaha). Kolmandaks jäänud Vinales kaotas Marquezile 0,270 sekundiga ning neljandana lõpetanud Rossi jäi võitjast maha 1,564 sekundiga.

MotoGP MM-sarjas jääb hooaja lõpuni neli etappi ehk ühel sõitjal on võimalus teenida maksimaalselt 100 punkti. Teoreetiline võimalus on maailmameistriks tulla veel Doviziosol ja Rossil. Järgmine etapp sõidetakse kahe nädala pärast Jaapanis Twin Ring Motegi ringrajal. MM-sarja üldseis (15/19): 1. Marquez 271 punkti, 2. Dovizioso 194, Rossi 172. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles