Rapla soetas Leedust ameeriklasest keskmängija

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronald Delph.
Ronald Delph. Foto: BC Šiauliai / Facebook

Rapla korvpallimeeskonnaga liitub hooaega Šiauliais alustanud 25-aastane ameeriklasest keskmängija Ronald Delph.

Delph lõpetas kevadel Florida Atlantic Ülikooli, kus möödunud hooaja keskmised näitajad olid 29,4 minutit, 14,7 punkti ja 8,7 lauapalli mängu kohta. Augustis alustas ta esimest hooaega Euroopas, kui kuulus Leedu meistriliigas mängiva Šiualiai meeskonda.

Rapla meeskonna mänedžer Jaak Karp: «Kuna me pidime tunnistama, et keskmängijate valikul ei pannud me sada protsenti täkkesse, mida ikka ette tuleb, siis hakkasime kohe otsima mängijat, kes vastaks paremini eeldustele, mis meil välismängijatele on. Samal ajal alustas Šiauliai meeskond Leedu meistrivõistlustel järjestikuste kaotustega ja nemad omakorda mõistsid, et Leedu tippliigas vajavad nad võitmiseks korvi alla füüsiliselt tugevamat mängijat.

Ma arvan, et ta võttis alustuseks natuke liiga suure ampsu ja Eesti-Läti liiga on talle arenemiseks ja profikarjääri alustamiseks parem koht kui Leedu meistriliiga. Ronald läbis Šiauliais augustis edukalt katseaja ja näitas head mängu kontrollkohtumistes. Ta on kaks kuud Leedus trenni teinud, tal on ette näidata eeskujulik statistika NCAA I divisjonis. Ma usun, et ta on sobiv mees meie korvialuse kindlustamiseks!»

Delph on teel Leedust Raplasse ning jõuab meeskonna juurde teisipäeva õhtul. Debüüdi võib Delph teha juba eeloleval laupäeval, kui Rapla Avis Utilitas kohtub Olybet Eesti-Läti korvpalliliigas koduväljakul Valmieraga. Seni on Rapla teeninud ühe võidu ja kaks kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles