Naised saavad endale vormelisarja, millest loodetakse leida tulevasi F1 tähti

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari vormel 1 auto.
Ferrari vormel 1 auto. Foto: James Moy Photography/Press Association Images/Scanpix

Naised saavad endale oma mootorspordisarja, mille eesmärk on leida tulevikuks potentsiaalseid vormel 1 sõitjaid.

Uus võitlussari hakkab kandma nime W Series ning sellega alustatakse 2019. aastal. Võistlussarjaga on seotud mitmed F1 tuttavad persoonid, teiste seas 13 etappi võitnud David Coulthard.

Coulthardi hinnangul pole praegune mootorspordi süsteem piisavalt naisi toetav, kuid samas on ta veendunud, et naistel peaksid ala juures olema meestega võrded õigused. Viimane naine, kes F1 etapi startis, oli itaallanna Lella Lombardi 1976. aastal.

«Kui sa tahad fundamentaalset muudatust, pead tegema selle suunas sammu. W ongi samm selles suunas, luues võimaluse talendikatel naistel küündida mootorspordi kõrgeimale tasemele,» ütles Coulthard.

W Serieses hakkab võistlema 20 naist, kes võistlevad hooaja jooksul kokku kuuel etapil. Naised võistlevad 1,5 miljoni dollari suuruse auhinnaraha peale.  Võitja teenib sellest pool miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles