Läti ekspert Avo Keel ennustab, mis ühisliigas juhtuma hakkab

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: Mailiis Ollino

Kuna Eesti – Läti võrkpalliliigas püsib kolmikvõim lõunanaabrite käes, pole sugugi ennatlik uurida: kas Läti klubid saavad ka terve hooaja lõikes eestlastele ohtlikuks? Eksperdina astub üles Läti koondise ja Pärnu VK peatreener Avo Keel.

Esimene kiirendus tehtud, on Credit24 meistriliiga tabel järgmine: 1. Riia Tehnikaülikool (RTU) 12 punkti (4 mängu), 2.-3. Daugavpils ja Jekabpils 8 (4), 4.-5. Tallina Selver ja Tartu Bigbank 6 (3), 6. Saaremaa 6 (4), 7. Pärnu 4 (3).

Teatavasti on Eesti klubid varasemat Balti liigat veenvalt valitsenud, mullu suutis Jekabpils murda finaalturniirile ja tulla kolmandaks. Kas uue hooaja algus tõotab tasavägisemat konkurentsi?

«Jekabpils peaks olema enam-vähem samal tasemel. Koosseis on aasta võrra vanem ja tugevam, kuid nurgaründaja Armands Abolinš lahkumine jättis kindlasti augu. RTU sai omakorda Abolinši näol kõva täienduse. Ta tõestas taset ka Euroliigas Läti koondises. Ühtäkki on teinud jõulise tõusu Aleksandr Avdejevs – mees, kellelt Pärnus avanemist ootasime, aga vigastus oma töö tegi. Vahepeal on ta ühtäkki endaga individuaalselt sedavõrd vaeva näinud ja kaalu alla saanud, et kutsusin ta suvel taas koondisse,» lahkas Keel kahe Läti tugevama meeskonna võtmeliikumisi.

Kokkuvõtteks ütles ta nende kohta: «RTU ja Jekabpils on kindlasti tüliks kõigile. Daugavpilsi kohta ma aga hoolimata kõigest (Pärnu kaotas ootamatult 1:3 – A.V.) arvamust veel ei muuda  - nende laeks jääb võitlus 7.-8. koha nimel.»

Otsekohese arvamisega Keel käis ka välja mõned konkreetsed arvamused. «Tean, et ma ei oska eriti ennustada, ometi meeldib mulle seda teha. Praegusel kujul Läti võim ei jää kindlasti kestma, isegi mitte avaringi lõpuni. Põhiturniiri võit jääb Eestisse ja lätlaste hirmus suur soov finaalturniiri korraldada luhtub taas.  Parim Läti klubi tuleb kolmandaks. Kumb, seda ma ei tea.»

Tean, et ma ei oska eriti ennustada, ometi meeldib mulle seda teha. »

Avo Keel

Paljunäinud treener tõi välja, et kuna liigas osaleb tänavu kolm meeskonda vähem, jääb kõigil harjutamiseks rohkem aega. «See on mõistagi ainult positiivne. Olulist rolli hakkab ka etendama, kuidas keegi suurematest või väiksematest mõõnadest välja tuleb – on täiesti selge, et neid tuleb ette igaühel,» vaatas Keel tulevikku.

Pärast lühipuhkust peetakse soosikute vahel kohe olulisi kohtumisi: 18. oktoobril on vastamisi Tartu ja Pärnu ning kaks päeva hiljem Saaremaa ja RTU.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles