Ise tsiklitel neljakordne maailmameister, aga juhiluba pole!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathan Rea teenis tänavu neljanda Superbike'ide MM-tiitli.
Jonathan Rea teenis tänavu neljanda Superbike'ide MM-tiitli. Foto: Alessandro La Rocca/LaPresse/Scanpix

On mootorispordialasid, kus on võistlemine välistatud, kui juhiluba taskus pole. Näiteks Ott Tänak peab ühelt kiiruskatselt teisele sõitma mööda tavateid ja seal on tal samad kohustused nagu tavasõitjatel. Ringrada on aga suletud süsteem ja Jonathan Rea on tulnud neljakordseks Superbike’ide maailmameistriks ilma, et ta oleks kunagi endale kaherattaliste juhiloa teinud.

«Mul pole tsiklilube. Hullumeelne, kas pole? See oleks sama, kui Lewis Hamilton ei oskaks autoga sõita,» naeris Rea BBC hommikutelevisioonis. «Aga ma tahan need teha, kui aega tekib.»

Tippsportlase ajagraafik on lihtsalt nii tihe, et on raske «õppimiseks» aega leida. Rea selgitab, miks ta nüüd lube ihkab: «See ei olnud kunagi prioriteet. Aga nüüd olen juba 31 ja mõtlen sellele, et läheks abikaasaga lihtsalt mõne vana mootorrattaga poodi ja naudiks sellel sõitmist.»

Tänavugi maailmameistriks kroonitav põhjaiirlane rääkis intervjuus, et tema tee tippu pole kulgenud ohverdusteta. «Kõige hullemad vigastused on olnud kaks korda murtud (vasak) reieluu,» sõnas Rea. «Arst ütles mulle kunagi, et ma ei saa enam kunagi võidu sõita, sest mu jalg ei peaks veel ühte vigastust vastu. Pean teda tänama, sest ta jutt läks ühest kõrvast sisse ja teisest välja – ta andis mulle ideaalse võimaluse tõestada, et ta eksib.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles