Eestlast ootab võitlus WBC meistrivööle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Jürjendal
Uku Jürjendal Foto: Erakogu

Uku Jürjendal võitleb 13. oktoobril Brüsselis toimuval Phoenix 10 võitlusspordiüritusel Yassine Boughanemiga WBC Muay Thai üliraskekaalu meistrivööle.

24-aastase Boughanem teenis meistrivöö veebruaris ja on pärast seda pidanud veel kaks võidukat matši, kuid nüüd ootab teda esmakordselt ees WBC tiitlivöö kaitsmine. Boughanem on rahvuselt marokolane, kes esindab Belgiat, treenib aga juba mõnda aega Tais. WBC Muay Thai tšempion on ka tema vend.

«Yassine on kohalik superstaar. Väga kogenud, pidanud 180 matši, maailma edetabelis esikohal. Ma kaalun 105 kilo, ta on minust mõni kilo raskem, aga kõvasti lühem. Ta on ebastandartne, erineb kõigist vastastest, kellega siiamaani olen võidelnud. Tal on head küünarnukilöögid ja tugev haare. Pean teda distantsil hoidma. Ainuke võimalus teda kodupubliku ees võita on nokaut või tehniline nokaut,» räägib 29-aastane Jürjendal.

Jürjendal võitis 2014. aasta maailmameistrivõistlused taipoksis ja pärjati 2015. aastal Eesti parima taipoksija tiitliga. «Tegemist oli amatööride võistlustega, aga mul oli kolm väga tugevat vastast. Võistlesin mitte nagu profispordis, vaid kaitsmetega, ja see on  tegelikult isegi palju raskem. Väga raske on vastasele viga teha, kui sul on pehmendused igal pool ümber,» meenutas ta.

Viimati võitles Jürjendal septembris Number One Fight Showl, kus ta alistas avaraundis Aleksei Dmitrijevi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles