MotoGP tšempioni tapnud surmakutsar pääses kergelt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicky Haydeni tapnud liiklusõnnetuse tagajärg.
Nicky Haydeni tapnud liiklusõnnetuse tagajärg. Foto: Tommaso Torri/AP/Scanpix

Möödunud aastal mootorrattamaailma šokeerinud uudis, et 2006. aasta MotoGP maailmameister Nicky Hayden suri liiklusõnnetuses, sai täna viimase peatüki. Avarii teisele poolele, 31-aastasele nimetuks jäänud autojuhile, mõisteti õnnetuse põhjustamise eest aastane tingimisi vanglakaristus, vahendab Autosport.

Jalgrattaga sõitnud Hayden sai möödunud aasta 17. mail Rimini lähistel löögi Peugeot 206-lt. Rängalt vigastada saanud sportlane viidi haiglasse, kus ta viis päeva hiljem suri.

Kohus otsustas, et autojuht oli õnnetuses süüdi vaid 30 protsendi ulatuses, kuna sõitis 50 km/h piirangualas kiirusega 70 km/h. Prokuratuuri väitel oleks autojuht suutnud kiirusepiirangut jälgides õnnetust täielikult vältida.

Hukkunud Hayden olevat õnnetuse ajal aga kuulanud kõrvaklappidest muusikat ja ei peatunud stopp-märgi ees. See tuvastati õnnetuse jäädvustanud turvakaamera videost.

Lisaks aastasele tingimisi karistusele jäeti autojuht ilma oma lubadest ja ta peab tasuma kõik kohtukulud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles