Putin ülistas Nurmagomedovit: väärikas võit! (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin kohtumas Habib Nurmagomedoviga.
Vladimir Putin kohtumas Habib Nurmagomedoviga. Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

UFC-sarja ajaloo suurimas matšis megatäht Conor McGregori alistanud Habib Nurmagomedovit tunnustas ka Venemaa president Vladimir Putin, kes elas enda sõnul võitlusele väga emotsionaalselt kaasa.

«Minu siirad õnnitlused,» vahendab Tass Putini sõnumit Nurmagomedovile, kui mehed täna Ujanovskis toimunud Venemaa sportlasi ülistaval konverentsil kohtusid. «Te küündisite oma peaeesmärgi ehk väärika ja veenva võiduni,» lisas riigijuht.

Nurmagomedovi ja McGregori matši järel räägiti enim pärast iirlase alistumist juhtunust, kui venelane läks publikus kallale McGregori sõbrale ja tema tiimikaaslased andsid McGregori vastu rusikatele valu. Selle tulemusel on oht, et Nurmagomedov kaotab oma edukalt kaitstud UFC meistrivöö ja jääb ilma ka umbes 10 miljoni dollarini küündivast palgapäevast.

Putini lootus on, et Nurmagomedovit ei karistata, sest tema vastane oli ilmselgelt opakas. «Ma tahan avaldada enda poolt lootust, et spordiideaalid on üle kõige – üle boonuste ja reklaamiraha,» ütles Putin oma võitlejale. «Esmalt tähendab see meeskonda ja sinu vastaseid. Peaks olema võimalik pidada normaalseid vestlusi, luua meestevahelist sõprust ja sportliku sõprust. Sport täidab neid eesmärke.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles