Kaitsjad: Ronaldot laimatakse varastatud ja manipuleeritud dokumentide alusel (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo ja Kathryn Mayorga 2009. aastal Las Vegase ööklubis.
Cristiano Ronaldo ja Kathryn Mayorga 2009. aastal Las Vegase ööklubis. Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK/AP

Vägistamises süüdistatava Cristiano Ronaldo kaitsetiim rõhutas täna, et kuigi jalgpallur seksis 2009. aastal Las Vegase hotellitoas Kathyn Mayorgaga ja pooled allkirjastasid hiljem kokkuleppe selle öö sündmustest vaikimiseks, siis «põhjuseid, mis (Ronaldot) selleni viisid on vähemalt moonutatud.»

Ronaldo esindaja Peter Chistianseni sõnul ei saa Mayorgale allkirjastamiseks antud vaikimislepingut ja sellega kaasnenud 375 000 dollari suurust rahasummat kuidagi vaadelda kui sportlase poolt süü tunnistamist. «Mis juhtus on see, et Cristiano Ronaldo järgis lihtsalt oma nõuandjate soovitusi, et lõpetada jaburad tema vastu tehtud süüdistused, et vältida neid katseid, milliseid me praegu näeme, mille eesmärk on hävitada tema raske töö, sportliku võimekuse ja korrektse käitumise tulemusel saavutatud reputatsioon,» selgitas Christiansen.

Advokaat lisas: «Kuigi Cristiano Ronaldo on harjunud meediatähelepanuga, mis kaasneb sellega, et tegu on tuntud inimesega, on täiesti jälestusväärne, et meedia jätkab sihiliku laimukampaania, mis baseerub varastatud ja kergesti manipuleeritavatel dokumentidel, levitamist ja arendamist.»

Cristiano Ronaldo advokaat Peter Christiansen.
Cristiano Ronaldo advokaat Peter Christiansen. Foto: Ken Ritter/AP/Scanpix

Väited, nagu oleks Ronaldo mingites dokumentides tunnistanud Mayorga seksile sundimist, on Juventuse ründetähe kaitsjate sõnul väljamõeldis. Või täpsemalt, häkkerite omalooming. «2015 aastal rünnati küberkriminaalide poolt üle Euroopa erinevaid asutusi, sealhulgas advokaadibüroosid, ja varastati nende elektroonilisi andmeid,» selgitas Christiansen. «See häkker üritas seejärel neid andmeid müüa ja üks meediaväljaanne avaldas vastutustundetult varastatud dokumendid, millest oluline osa oli kas muudetud ja/või täiesti välja mõeldud.»

Vutitähe kaitsja lõpetas: «Taas, et välistada igasugune kahtlus, Cristiano Ronaldo seisukoht on alati olnud ja on ka jätkuvalt, et 2009 Las Vegases juhtunu toimus mõlema osapoole nõusolekul.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles