Uus dopingufopaa: proovipurk veristab sportlasi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Thingnes Bö
Johannes Thingnes Bö Foto: Sergei Bobylev / Sergei Bobylev/TASS

Saksamaa ringhääling ARD paljastas esmaspäeval, et tänavustel olümpiamängudel Pyeongchangis ei teinud dopingulabor korralikult tööd. Nüüd on paljud Norra sportlased järjest tulnud lagedale väidetega, kuidas olümpialinnas dopinguproove andes klaaspurgid purunesid.

Kui suusakuninganna, kaks kulda, ühe hõbeda ja kaks pronksi võitnud Marit Bjørgen ütles, et tema arst nägi, kuidas tema purgis olid mõrad, siis tema koondisekaaslane Simen Hegstad Krüger sai veidi ka kannatada – ta torkas endale klaasitükiga sõrme.

«Võib-olla keerasin purgikaant liiga kõvasti, kuid see ei tohiks olla probleem,» rääkis ta NRK-le. 

Pyeongchangis ühe kulla võitnud laskesuusataja Johannes Thingnes Bø on enda sõnul kogemata purustanud klaaspurke ka MK-etappide dopingukontrollis. 

«Tegelikult on seda juhtunud ka varem, et need klaaspurgid on sulgemisel purunenud. Niipea kui veidigi tugevamalt purgikaant kinni keerad, on purk katki läinud,» sõnas Bø, kes torkas ka ise purgiklaasiga endale sõrme.

«Mu sõrme tuli peaaegu õmmelda, sest verejooks ei tahtnud lõppeda.»

Bø arvates pole tema sugugi mitte ainus, kellel on sellised probleemid dopingukontrollis tekkinud. Samas rõhutab ta, et ilma sõrmelõikamiseta poleks ta võib-olla aru saanudki, et midagi on valesti.

«See pole kindlasti mitte hea ja ma pole seejuures ka kõige tugevam sportlane!»

Bø meenutas, et ka Pyeongchangis ei tundnud ta ennast turvaliselt. «Ma ei tundnud, et seal olnuks range kord, samas ma ei tundnud ka, et see oleks turvaline. Samas käime me aastas nii palju dopingukontrollides, et kõik muutub väga rutiinseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles