Suri tunnustatud vehklemistreener, Erika Kirpu isa

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kirpu
Viktor Kirpu Foto: Margus Ansu

Täna öösel lahkus raske haiguse tagajärjel endine vehkleja, teenekas vehklemistreener ja Eesti tippvehkleja Erika isa Viktor Kirpu (31.10.1955 -11.10.2018).

Kirpu hakkas vehklemist harrastama 1966. aastal Tartu LNSK-s Tiit Räni juhendamisel. Ta kuulus aastail 1973–80 Eesti epeekoondisesse. Ta on olnud aastast 1984 Tartu LNSK-s, hiljem spordiklubi Escrime ning alates 2007 Tartu spordiseltsi Kalev treener.

2005. aastast kuni 2006. aastani juhendas ta Eesti epeemeeskonda.

Tema silmapaistvamaks õpilaseks on olnud aga tema tütar Erika Kirpu, kes võitis 2014. aastal vehklemise MMil individuaalse pronksmedali ning tuli 2017. aastal Eesti epeenaiskonnaga maailmameistriks. Viktor Kirpu osales ka treenerina Rio de Janeiro olümpial.

Erika rääkis 2014. aastal antud intervjuus, et isa on vanakoolimees, keda ta usaldab jäägitult. «Ta motiveerib sind, pannes sind uskuma, et tahad vehelda. Teatud perioodil vaatasin teda kui Jumalat.»

Eesti Vehklemisliit, treenerid ja sportlased mälestavad suurepärast sportlast ja treenerit ning avaldavad sügavat kaastunnet Erikale, Irinale ja Ingale kalli isa, abikaasa ja venna kaotuse puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles