Kanepi võit valiti tenniseaasta suurimate üllatuste sekka

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: KENA BETANCUR / AFP

USA tenniseportaal Tennis World valis välja tänavuse tennisehooaja kümme mängijat, kes suutsid maailma tipptennisiste šokeerida. Esikolmikusse mahtus ka eestlanna Kaia Kanepi ajalooline võit USA lahtiste avaringis Simona Halepi üle.

1) Naomi Osaka – Serena Williams 6:2, 6:4, USA lahtiste finaal

Osaka võitis Williamsit kindlalt, kuid vaatamata hiilgavale võidule sai kogu tähelepanu endale Williams, kes süüdistas mängu kohtunikku Carlos Ramost vargaks. Kogu olukorda pealt näinud Osaka oli selgelt pärast mängu šokeeritud ning ei suutnud õnnelikult oma võitu tähistada. 

Naomi Osaka valas pisaraid, Serena Williams lohutas
Naomi Osaka valas pisaraid, Serena Williams lohutas Foto: USA TODAY SPORTS / USA TODAY SPORTS

«Loomulikult olen õnnelik, et võitsin suure slämmi turniiri. Ma ei usu, et miski saaks seda mult ära võtta, aga kui sellele mõtlen.. see on ikkagi halb mälestus. Nii imelik! Tahaksin selle unustada,» rääkis Osaka ajakirjanikele.

2) John Millman – Roger Federer 3:6, 7:5, 7:6, 7:6, USA lahtiste kaheksandikfinaal

Kolm tundi ja 38 minutit kestnud lahing on esimene, mille Federer kunagi USA lahtistel nii madala edetabelikohaga mängijale kaotanud. Millman seevastu polnud elus varem võitnud ühtki esikümnemeest. Veel enam, Millmani edulugu saab võrrelda Kaia Kanepi omaga – aasta tagasi oli austraallane maailma edetabelis pelgalt 235. kohal.

Kahel õlalõikusel ning kubemelihaseoperatsioonil käinud 29-aastane sportlane võinuks karjääri mitu korda lõpetada, ent mängukihk tõi ta alati tagasi. 37-aastane Federer jäi nõnda esimest korda 14 viimasel hooajal US Openil veerandfinaalist välja.

3) Kaia Kanepi – Simona Halep 6:2, 6:4, USA lahtiste avaring

Halepil polnud maailma 44. reketi Kaia Kanepi vastu õnne hoolimata sellest, et Kanepit räsisid vigastused ja haigused ning ta oli kaks aastat Epstein-Barri viiruse ja kannavigastuse tõttu väljas. Eestlanna tõmbas aga pikema kõrre, kirjutab Tennis World. «Ma tõesti ei teadnud, kas naasen tennisesse,» on Kanepi öelnud.

Tal oli kaukas küll neli WTA-tiitlit, aga vastavatud Louis Armstrongi väljakul suutis võita eestlanna. Ta mängis agressiivsemalt kui Halep ning oskas suurepäraselt pallivahetusi kontrollida ning need enda kasuks pöörata: «Mäletan, kuidas ma temaga eelmisel korral mängisin ning proovisin seda korrata.»

Halep läks kohtumise ajal niivõrd närvi, et loopis oma reketit
Halep läks kohtumise ajal niivõrd närvi, et loopis oma reketit Foto: Danielle Parhizkaran / USA TODAY Sports

4) Kiki Bertens – Karolina Pliškova 6:3, 7:6, Wimbledoni kaheksandikfinaal

5) Richard Gasquet – Nick Kyrgios 7:6, 7:6, Jaapani lahtiste kolmas ring

6) Borna Coric – Roger Federer 7:6, 3:6, 6:2, Halle turniiri finaal

7) Aryna Sabalenka võidud Carla Suarez Navarro, Petra Kvitova üle ja värskeimana Wuhani tenniseturniiri finaalis saadud 6:3, 6:3 võit Anett Kontaveidi üle. «Sabalenka tõstis oma taset iga punktiga. Kontaveit poleks suutnud midagi teha.»

8) Stefanos Tsitsipas - Novak Djokovic 6:3, 6:7, 6:3, Kanada lahtiste kolmas ring

Stefanos Tsitsipas – Gael Monfils 7:6, 4:6, 6:4, Shanghai turniiri avaring

9) Donna Vekici võidud Pan Pacific Open tenniseturniiril Sloane Stephensi, Johanna Konta ja Caroline Garcia üle.

10) Nikoloz Basilašvili  - Juan Martin del Potro 6:4, 6:4, Hiina lahtiste finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles