Neljakordne olümpiavõitja: treeneri seksuaalkuritegude avaldamine andis mulle tohutult jõudu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simone Biles
Simone Biles Foto: David J. Phillip/AP

Neljakordne olümpiavõitja Simone Biles tunneb pärast skandaalse doktori Larry Nassari vangistamist end turvalisemalt. Samuti loodab olümpiavõitja, et tulevikus on naised seksuaalsest ärakasutamisest rääkides palju julgemad.

Selle aasta jaanuaris mõisteti endine USA võimlemiskoondise arst Nassarn 175 aastaks vangi. Tema vastu astus kohtus üles peaaegu 160 naist, kes süüdisasid Nassari seksuaalses ahistamises.

Naiste ülesastumine julgustas ka 21-aastast Bilesi enda lugu rääkima. «See oli minu jaoks väga raske, kuid mõtlesin, et võib-olla julgustab minu lugu ka teisi,» sõnas Biles.

Biles, kes võitis 2016. aasta Rio olümpiamängudel neli kuld- ning ühe pronksmedali, ütles, et on tähtis rääkida asjade eest, millesse sa usud. «Kui näed kuskil ebaõiglust, tuleb sellest rääkida. Loodetavasti andsin teistele enesekindlust, et nad julgeksid ühel päeval oma lugudest rääkida.»

Ühtlasi kiitis Biles kohtunik Judge Rosemarie Aquilinat, kes mõistis Nasseri 175 aastaks vangi. «Kohtunik tegi omalt poolt imelist tööd. Oleme tema üle väga uhked. Oli suureks kergenduseks, kui sain teada, et Nassar sai karistuse, mida ta vääris.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles