Jaansonite sõudedünastia uus tulemine (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Jaanson lisab noorteolümpialt oma panuse pere niigi uhkele medalikontole. FOTO: Eesti Olümpiakomitee
Greta Jaanson lisab noorteolümpialt oma panuse pere niigi uhkele medalikontole. FOTO: Eesti Olümpiakomitee Foto: Eesti Olümpiakomitee

Jaansonite sõudedünastia on medali võrra rikkam: isa Jüri kahele OM-hõbedale teenis noorteolümpialt lisa 18-aastane tütar Greta, kes sai sprindifinaalis kolmanda koha. Kõige kirkamast medalist jäi lahutama 2,3 sekundit, hõbedast poole sekundi võrra vähem, aga neid Jaanson taga ei nuta – haiguse tõttu suuresti aia taha läinud hooaeg sai pronksigagi imelise lõpu.

«Täiesti uskumatu on võita medal. See ei jõua mulle kohale. See ei jõua mulle kohale!» haaras Jaanson pärast pronksifinišit peast. Postimees sai piiga telefonitoru otsa seitse tundi hiljem ja siiski polnud emotsioonid veel lahtunud. «Ma tegelikult arvan, et need õige tunded pole veel kohalegi jõudnud. Ma käin siin terve päev ringi, see medal on mul kogu aeg lähedal ja no kuidagi ei jõua kohale, et noorteolümpia medal on käes.»

Jaansoni sõnul tuli kõik talle üllatusena: kiireim aeg otsustavas eelsõidus, pääs finaali ja mõistagi ka medal. Arusaadav, sest hooaeg läks talvel põetud haiguse tõttu aia taha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles