Williamsi vormelitiimiga liitub 20-aastane britt

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Williams.
Williams. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Williamsi vormel 1 meeskond teatas järgmise hooaja põhisõitja, kelleks on 20-aastane Suurbritannia võidusõitja George Russell.

Mercedese noorteprogrammi kuuluv Russell kihutab sellel hooajal vormel 2 sarjas, kus hoiab üks etapp (kaks sõitu) enne hooaja lõppu esikohta ning edestab lähimat konkurenti 37 punktiga. «Suur au on ühineda Williamsi meeskonnaga. Vormel 1 on olnud minu elu suurim unistus,» sõnas Williamsi pressiteate vahendusel Russell.

Eelmisel hooajal saavutas Russell üldvõidu GP3-sarjas, mis on vormelipüramiidis aste madalamal vormel 2 sarjast ja võrreldav vormel 3 sarjaga. Varasemalt on Russell 2014. aasta Suurbritannia vormel 4 sarja tšempion. Eelmisel talvel korjas Mercedes noormehe üles ja Russel sai oma debüüdi vormel 1 auto rallis kirja Hungaroringi testidel.

Peale Russelli sõidab järgmisel hooajal kuninglikus vormelisarjas veel kaks britti: neljakordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) ja Lando Norris (McLaren). Pole veel selge, kes Russelli kõrval teist Williamsit roolib, kuid väga suure tõenäosusega on selleks venelane Sergei Sirotkin, kes käimasoleval hooajal teeninud Itaalia etapi kümnenda koha eest vaid ühe punkti.

George Russell.
George Russell. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles