Eesti sai Fed Cupiks raske loosi. Tamla: kui Eesti eest mängivad nii Anett kui Kaia, on kõik võimalik

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel Fed Cupil Kaia Kanepi ei mänginud
Eelmisel Fed Cupil Kaia Kanepi ei mänginud Foto: DON EMMERT / AFP

Eesti tennisenaiskond loositi järgmise aasta Föderatsiooni karikavõistluste Euro-Aafrika tsooni I grupis ühte alagruppi Venemaa, Poola, Ukraina, Bulgaaria, Taani ja Rootsiga, kirjutab tenniseliidu kodulehekülg.

Turniir, mida kaks aastat järjest korraldas Eesti, toimub seekord kahes kohas – Poolas ja Suurbritannias. Eesti alagrupi kohtumised peetakse Poolas Zielona Gora tennisekeskuses. Bathi Ülikooli tennisekeskuses kohtuvad samal ajal Suurbritannia, Serbia, Horvaatia, Sloveenia, Ungari, Türgi, Kreeka ja Gruusia naiskonnad.

Kummagi alagrupi võitja pääseb Maailmaliiga üleminekumängudele, kaotajad langevad II gruppi.

«“Väga raske loos, aga ega teiseski grupis lihtsam poleks. Kõik muidugi sõltub sellest, kes tippudest koondisi esindavad,» kommenteeris Fed Cupi koondise kapten Märten Tamla. 

Kõige nimekam on Maailmaliiga üleminekumängudel Lätile kaotanud Venemaa koondis, kus esireketid on Daria Kasatkina (WTA 14.) ja Maria Šarapova (WTA 26.), aga ka Anastasia Pavljutšenkova (WTA 35.) ning paarismänguspetsid Ekaterina Makarova (WTA D5.) ja Elena Vesnina (WTA D11.) kuuluvad maailma tippude hulka.

Ukrainal on esireketid veel tugevamad – Elina Svitolina (WTA 5.) ja Lesia Tsurenko (WTA 27. ning paarismängijad kaksikõed Lyudmyla ja Nadiia Kichenok (WTA D35. ja D36.). Koduseinte toel on võidulootused ka Poolal, kelle esireketiks on kunagine absoluutne tipp Agnieszka Radwanska (WTA 74.) ning teda toetamas Magda Linette (WTA 84.) ja õde Ursula.

Viimasel aastal on tõusu teinud Rootsi naiskond, kuhu kuuluvad Eesti juurtega Rebecca Peterson (WTA 53.) ja Johanna Larsson (WTA 66.). Kui Taani koondise eest astuks üles Caroline Wozniacki (WTA 2.), oleks nendelgi võimalused. Kirjade järgi nõrgim on Bulgaaria, kus esireket on Viktori Tomova (WTA 162.).

«Kui Eesti eest mängivad nii Anett kui Kaia, siis on kõik võimalik,» ütles Tamla lõpetuseks. Eesti naiskond selgub jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles